2 φωτογραφίες »

Η ηλεκτρική ισχύς του πρωτότυπου προέρχεται από ένα αναβαθμισμένο πακέτο μπαταριών.

Στην παραγωγή το Centoventi

5.159 Επισκέψεις στο άρθρο (9/3/2020)

To concept που μετρά μόλις ένα χρόνο ζωής είναι έτοιμο να μπει στην γραμμή παραγωγής της Fiat σύμφωνα με το αφεντικό της ιταλικής εταιρείας.


Στις γραμμές παραγωγής της Fiat θα μπει το Centoventi concept που παρουσιάστηκε πέρυσι στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το αφεντικό της ιταλικής φίρμας Οlivier Francois.

To concept κατασκευάστηκε για να γιορτάσει τα 120 χρόνια ζωής της Fiat και να δώσει μια καλή γεύση στο κοινό για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει ένα μικρό ηλεκτρικό πόλης με έμπνευση από το Panda. O Francois δήλωσε: «Στη Γενεύη πέρυσι, παρουσιάσαμε το άλλο μας ηλεκτρικό αυτοκίνητο και εξακολουθούμε να εργαζόμαστε πάνω σε αυτό - δεν ήταν ένα τυχαίο αυτοκίνητο. Είναι μια άλλη προσέγγιση. Πιστεύω λοιπόν ότι έχουμε ένα λαμπρό μέλλον στην πλήρη ηλεκτρική προσέγγιση των μικρών αυτοκινήτων μέσω του 500e και μέσω με αυτό το λιγότερο παραδοσιακό και μινιμαλιστικό Centoventi».

To Centoventi είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υιοθετήσει τη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα που έκανε το ντεμπούτο στο Fiat 500e. Ο Francois πρόσθεσε: "Όταν επενδύεις σε μια νέα πλατφόρμα και είναι μια εντελώς νέα αρχιτεκτονική EV, δεν θα χρησιμοποιηθεί για ένα μόνο αυτοκίνητο. Θα χρησιμοποιηθεί για να αξιοποιήσει στο έπακρο την επένδυση που έγινε».

Η ηλεκτρική ισχύς του πρωτότυπου προέρχεται από ένα αναβαθμισμένο πακέτο μπαταριών, ενώ οι πελάτες μπορούν να προσθέσουν μέχρι και τρεις επιπλέον μπαταρίες μετά την αγορά του οχήματος, προκειμένου να επεκτείνουν την εμβέλεια του. Το νέο αυτοκίνητο πόλης σύμφωνα με τη Fiat προσφέρει αυτονομία κίνησης μεταξύ 100 και 500 χιλιομέτρων, ανάλογα με το πόσες μπαταρίες έχει στη διάθεσή του.

Το αυτοκίνητο διαθέτει επίσης ένα αποσπώμενο πλαίσιο οροφής το οποίο μπορεί να αντικατασταθεί από μια ηλιοροφή, μια μαλακή οροφή ή μία βάση κατάλληλη για τη μεταφορά πραγμάτων. Τα πρόσθετα χαρακτηριστικά θα είναι εύκολα στην προσαρμογή τους, καθώς η Fiat θα παραγάγει τα κομμάτια από 3D εκτυπωτές και θα τα διαθέσει είτε μέσω αντιπροσώπων είτε με τρίτους κατασκευαστές. Ο πίνακας οργάνων έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιεί ένα smartphone ως οθόνη, ενώ η Fiat προσφέρει επίσης μία οθόνη 20 ιντσών συνοδεύοντας το σύστημα infotainment.
 
Οι διαστάσεις του Centoventi είναι: μήκος 3.680 χιλιοστά, ύψος 1.527, πλάτος 1.846 με τους καθρέφτες και μεταξόνιο 2.430 χιλιοστά.

Mercedes
moto