4 φωτογραφίες »

Η Automobili Pininfarina συνεχίζει την εξέλιξη του ηλεκτρικού της hypercar, Battista.

Στην πίστα με «άρωμα» Ελλάδας το Pininfarina Battista (+vid)

1.943 Επισκέψεις στο άρθρο (2/12/2020)

Οδηγούμενο από ελληνικά χέρια το ηλεκτρικό υπερ-αυτοκίνητο Battista της Pininfarina ολοκλήρωσε ένα πρόγραμμα δοκιμών υψηλής ταχύτητας και η εταιρεία μας έδειξε δείγμα των ικανοτήτων του σε ένα βίντεο.

Η Automobili Pininfarina συνεχίζει την εξέλιξη του ηλεκτρικού της hypercar, Battista με το τελευταίο βήμα να περιλαμβάνει αρκετούς γύρους στην πίστα του Nardo Technical Center της Ιταλίας. Μάλιστα όπως ενημερώνει η μάρκα υπεύθυνος για να οδηγήσει το μοντέλο ήταν ο Έλληνας οδηγός δοκιμών και επικεφαλής της δυναμικής οχημάτων της Pininfarina, Γιώργος Συρόπουλος.
 
Με τον Συρόπουλο πίσω από τιμόνι, το Battista πραγματοποίησε 12,6 χιλιόμετρα στην κυκλική πίστα του Nardo Technical Center και άλλα 6,2 χιλιόμετρα στην ειδική πίστα χειρισμού που βρίσκεται στην ίδια εγκατάσταση. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών ο Συρόπουλος προχώρησε σε δηλώσεις αναφέροντας «Η δυναμική του Battista είναι ξεκάθαρη. Οι πελάτες μας δεν θα έχουν βιώσει ποτέ στο παρελθόν επιτάχυνση σαν αυτή και μάλιστα θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν με μηδενικές εκπομπές ρύπων, 500 χιλιόμετρα αυτονομία και εξελιγμένη τεχνολογία τετρακίνησης. Κάθε οδήγηση στο Battista θα είναι απόλαυση», ήταν τα λόγια του Έλληνα στελέχους της Pininfarina.
 
Πλέον η μάρκα αναμένεται να δοκιμάσει εννέα πρωτότυπα στο δρόμο, αλλά και σε άλλες πίστες προκειμένου να τελειοποιηθούν οι ρυθμίσεις. Θυμίζουμε πως το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του Battista θα προέρχεται από τη Rimac και θα έχει την ισχύ 1.900 ίππων και 2.300 Nm ροπής. Κατά την παρουσίαση του μοντέλου είχε αναφερθεί πως το 0-100 χλμ./ώρα θα γίνονταν σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα θα ανέρχονταν πάνω από τα 350 χλμ./ώρα.

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center