Στις 29 Μαρτίου ντεμπουτάρει το ηλεκτρικό SUV της Lotus
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Στις 29 Μαρτίου ντεμπουτάρει το ηλεκτρικό SUV της Lotus

1.777 Επισκέψεις στο άρθρο (1/3/2022)

Μέσω ενός εντυπωσιακού teaser βίντεο η Lotus γνωστοποίησε πως το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό SUV θα αποκαλυφθεί στις 29 Μαρτίου!

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση

Τέλος αναμένεται να πάρει σε λίγες ημέρες η αναμονή για την έλευση του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού SUV της Lotus, μέσω του οποίου η φίρμα θα περάσει και επίσημα στη νέα ηλεκτροκίνητη εποχή. Δημοσιεύοντας ένα εντυπωσιακό teaser βίντεο η Lotus ανακοίνωσε πως τα αποκαλυπτήρια της Type 132 θα γίνουν στις 29 Μαρτίου, δείχνοντας παράλληλα και κάποια χαρακτηριστικά από το αυτοκίνητο.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Νέο teaser βίντεο από την μάρκα

Όπως λοιπόν φαίνεται στο βίντεο, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω, η Type 132 θα έχει λεπτές μονάδες φωτισμού LED και αεροδυναμικά βελτιστοποιημένους τροχούς με τόνους από ανθρακονήματα. Το μοντέλο φαίνεται επίσης να διαθέτει ψηφιακούς πλαϊνούς καθρέφτες και δαγκάνες φρένων με το σήμα της Lotus. Στο εσωτερικό υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων και ένα σπορ τιμόνι με ραφές. Το τελευταίο ενσωματώνει διάφορα μπουτόν, ενώ ακριβώς από πίσω φιλοξενεί τα paddles που αλλάζουν τα οδηγικά προφίλ τα οποία και θα διαθέτει. Από προηγούμενα, πρέπει να σημειώσουμε, πως το παρών θα δίνει και μία αναδυόμενη οθόνη για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης.

Έως 750 ίππους και 650 χλμ. αυτονομία

Από κει και πέρα, οι λεπτομέρειες για το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Lotus είναι ελάχιστες. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα θα γίνεται σε περίπου τρία δευτερόλεπτα, ενώ τα μεγέθη των μπαταριών θα κυμαίνονται από 92 έως 120 κιλοβατώρες, οι οποίες σύμφωνα με την εταιρεία θα χρησιμοποιούν το πιο προηγμένο σύστημα φόρτισης 800 βολτ. Φημολογείται μάλιστα πως η νέα Lotus θα φορτίζει την μπαταρία της από άδεια έως το 80% σε μόλις 20 λεπτά. Το νέο μοντέλο που θα βασιστεί στην πλατφόρμα Lotus Premium λέγεται πως θα διαθέτει μέγιστη αυτονομία 650 χιλιομέτρων. Αναφορικά με την ισχύ οι πληροφορίες αναφέρουν πως προγραμματίζονται δύο εκδόσεις. Μία με ένα ηλεκτροκινητήρα και συνολική ισχύ περίπου 590 ίππων και μέγιστη ροπή περίπου 700 Nm και μία πιο ισχυρή με δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 750 ίππων και μέγιστη ροπή 1.100 Nm.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
test center