Στις σκέψεις της CUPRA ένα πανίσχυρο 4κίνητο Born
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Στις σκέψεις της CUPRA ένα πανίσχυρο 4κίνητο Born

1.985 Επισκέψεις στο άρθρο (26/5/2021)

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό της CUPRA ίσως λάβει στο μέλλον μια πιο ισχυρή τετρακίνηση έκδοση που θα το κάνουν να ξεχωρίσει περισσότερο από το ID.3.

Η CUPRA αποκάλυψε μόλις το νέο Born, το ισπανικό αδελφάκι του Volkswagen ID.3 αλλά αντίθετα με όσα περίμεναν πολλοί, το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της φίρμας δεν προσφέρεται σε κάποια πανίσχυρη τετρακίνητη έκδοση, παρά την μεγάλη σπορ κληρονομιά που έχει η CUPRA.

To πίσω μέρος.

To πίσω μέρος.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Κατά την επίσημη αποκάλυψη του νέου Βοrn, o Werner Tietz, επικεφαλής της φίρμας στο κομμάτι της Έρευνας και της Ανάπτυξης, επιβεβαίωσε πως σκέφτονται πως πρέπει να προσφέρουν μια πιο ισχυρή τετρακίνηση έκδοση στην γκάμα αλλά τόνισε πως για να γίνει αυτό, πρέπει να διασφαλίσουν πως υπάρχουν αρκετοί πελάτες που θα αγόραζαν ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Ο Τietz δήλωσε συγκεκριμένα: «Ενδιαφερόμαστε να το κάνουμε αλλά δεν είναι κάτι που θα γίνει στο άμεσο μέλλον γιατί δεν υπάρχει ζήτηση για αυτό. Πρέπει να γίνουν σημαντικές επενδύσεις για να το προχωρήσουμε. Ωστόσο μια τέτοια έκδοση θα ήταν καλή για το μοντέλο. Στον κύκλο ζωής του μοντέλου θα σκεφτούμε τι εκδόσεις μπορούμε να του προσφέρουμε. Κάποια μέρα θα γίνει».

 Το νέο Born θα γίνει διαθέσιμο σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις που όμως όλες τους συνδυάζονται με μια μπαταρία και ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Στην βάση, βρίσκεται η έκδοση με τα 150 άλογα και τα 310 Nm ροπής με το Born να εξοπλίζεται με μια μπαταρία 45kWh που προσφέρει αυτονομία 340 χιλιομέτρων και το 0-100χλμ./ώρα να γίνεται σε 8,9 δευτερόλεπτα. Η δεύτερη επιλογή αποδίδει 204 άλογα και ίδια ροπή αλλά εξοπλίζεται με μεγαλύτερη μπαταρία 58kWh που προσφέρει αυτονομία 420 χιλιομέτρων με το 0-100 να γίνεται σε 7,3 δευτερόλεπτα.

Οι δύο επόμενες εκδόσεις εξοπλίζονται με λειτουργία e-boost που προσφέρει περισσότερη ισχύ για μικρό χρονικό διάστημα. Η πρώτη από αυτές αποδίδει έως 231 άλογα και χρειάζεται 6,6 δευτερόλεπτα για το 0-100 (αυτονομία 420 χλμ. με μπαταρία 58kWh), ενώ η δεύτερη έκδοση (τέταρτη συνολικά) έχει την ίδια ιπποδύναμη αλλά χάρη στην 77kWh μπαταρία με την οποία εξοπλίζεται, προσφέρει αυτονομία 540 χιλιομέτρων και μπορεί να κάνει το Born να φτάσει τα 100χλμ./ώρα από στάση σε 7,0 δευτερόλεπτα.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Τα πάντα για επαγγελματικό όχημα
Εκθεση Αυτοκινήτου. Οικονομία στην κατανάλωση. Βρές υβριδικά, ηλεκτρικά, LPG/CNG, plug-in. Τι ισχύει για μεταχειρισμένα και diesel