Πολύ μεγάλο μπλέξιμο έχει συμβεί με τον κινητήρα που θα εξοπλίσει τη νέα Stratos.

Στον «αέρα» η νέα Stratos

2.248 Επισκέψεις στο άρθρο (10/3/2020)

Πολύ μεγάλο μπλέξιμο έχει συμβεί με τον κινητήρα που θα εξοπλίσει τη νέα Stratos, το οποίο εξελίσσεται σε σήριαλ ανάμεσα στην Manifattura Automobili Torino, την General Motors και τον 4,2 λίτρων twin-turbo Blackwing V8 της Cadillac.


Κάνοντας μία πολύ σύντομη αναδρομή στο παρελθόν, η ΜΑΤ (Manifattura Automobili Torino) πριν από κάποια χρόνια πήρε την απόφαση να αναγεννήσει την Lancia Stratos, κατασκευάζοντας ένα νέο μοντέλο. Μάλιστα σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα που είχαν κάνει την εμφάνισή τους, η MAT είχε προετοιμάσει να παρουσιάσει ένα πρωτότυπο του μοντέλου εξοπλισμένο με τον 4,2 λίτρων twin-turbo Blackwing V8 της Cadillac, αφού νωρίτερα είχε έρθει σε συμφωνία με την General Motors (μητρική της Cadillac) για να αγοράσει τον κινητήρα.
 
Σύμφωνα με τα μέσα του εξωτερικού η παρουσίαση της Stratos θα λάμβανε χώρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Όμως λίγο διάστημα πριν η General Motors πούλησε το κέντρο μηχανικής που διατηρούσε στο Τορίνο και ήταν υπεύθυνο για την κατασκευή του μοτέρ στο Punch Group, ένα βελγικό όμιλο που ασχολείται με τις προμήθειες στο χώρος του αυτοκινήτου.
 
Σύμφωνα με τη ΜΑΤ η πώληση αυτή έθεσε αυτόματα άκυρη την συμφωνία που υπήρχε ανάμεσα σε αυτή και τη General Motors, αφού πλέον το Punch Group ήταν ο νέος ιδιοκτήτης του μοτέρ. Από τη μεριά τους οι άνθρωποι της GM αναφέρουν πως δεν υπήρξε καμία συμφωνία με η Manifattura Automobili Torino (MAT) για την παροχή ή την πώληση του κινητήρα Blackwing και κάπως έτσι η επιστροφή της Stratos είναι μετέωρη.
 
Το τι θα γίνει με τη νέα Stratos και πιο μοτέρ θα έχει θα φανεί στο μέλλον, πάντως όπως φαίνεται η παρεξήγηση που έχει γίνει έχει ψυχράνει τις σχέσεις των δύο εταιρειών με τη ΜΑΤ να αναφέρει σε επίσημη ανακοίνωση: «Ελπίζουμε ότι αυτή η παρεξήγηση δεν θα θέσει σε κίνδυνο τις σχέσεις μας με την GM και πιθανές μελλοντικές συνεργασίες».

PEIRAIOS LEASING
moto