To Yaris είναι το best-seller της μάρκας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019.

To C-HR Hybrid είναι πρώτο σε πωλήσεις υβριδικών Τοyota.

Σχεδόν 600.000 αυτοκίνητα πούλησε η Τοyota σε 6 μήνες

3.688 Επισκέψεις στο άρθρο (10/7/2019)

Η ιαπωνική φίρμα σημειώνει κιόλας οτι οι πωλήσεις υβριδικών αποτέλεσαν το 52% των συνολικών νέων ταξινομήσεων του ομίλου Toyota στην Γηραιά Ήπειρο. Ποια μοντέλα βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις;


Mε 20 διαφορετικά αυτοκίνητα στην γκάμα και με τέσσερα ολοκαίνουρια υψηλής σημασίας μοντέλα να αρχίζουν την εμπορική τους πορεία στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο, τα υβριδικά της Τοyota διαδραμάτισαν σημαίνοντα ρόλο στην πολύ θετική πορεία της μάρκας το πρώτο εξάμηνο του 2019 στον τομέα των πωλήσεων.

Ο όμιλος Τοyota ανακοίνωσε πως το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου πούλησε συνολικά 578.388 αυτοκίνητα στην Ευρώπη (537.928 Toyota και 40.450 Lexus) σημειώνοντας αύξηση 3,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους και φτάνοντας το μερίδιο αγοράς του ιαπωνικού ομίλου στο 5,3% (+0,4).

Οι πωλήσεις υβριδικών αποτέλεσαν το 52% των συνολικών νέων ταξινομήσεων του ομίλου Toyota στην Γηραιά Ήπειρο (303.400 περίπου αυτοκίνητα, +18% σε σχέση με πέρυσι), ενώ στην περιοχή της Δυτικής Ευρώπης το ποσοστό φτάνει το 62%. Αξίζει να σημειωθεί πως το 83% των νέων Corolla hatch και Touring Sports αφορούν τις υβριδικές τους εκδόσεις ενώ για το σεντάν το ποσοστό φτάνει το 50%. Στα SUV, οι ταξινομήσεις του υβριδικού RAV4 αφορούν το 72% επί των συνολικών ταξινομήσεων του μοντέλου ενώ όσον αφορά το Lexus UX, το ποσοστό φτάνει το 92%. Σημαντικό είναι να τονιστεί πως το νέο Camry διατίθεται πλέον στην Ευρώπη μόνο ως υβριδικό και ότι οι αυξανόμενες πωλήσεις υβριδικών συνεχίζουν να βασίζονται και στα C-HR και Yaris Hybrid. H Toyota Europe σημειώνει επίσης πως σε αυτό το εξάμηνο έλαβε χώρα η επιστροφή της Supra και ότι τα Lexus ES και UX σημείωσαν αύξηση 5% σε πωλήσεις σε σχέση με πέρυσι.

Το μοντέλο της Toyota με τις περισσότερες πωλήσεις κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019 ήταν το Yaris με περίπου 131.000 αυτοκίνητα ενώ πίσω του βρέθηκαν το C-HR και το RAV4. Στα υβριδικά, στην πρώτη θέση βρέθηκε το C-HR, στην δεύτερη το Yaris και στην τρίτη η Corolla hatch/Touring Sports. Tα μοντέλα με την μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων ήταν το Mirai, το Camry και το RAV4.

Οι πωλήσεις Lexus  έφτασαν τις 40.450 σημειώνοντας αύξηση 4,9%. Το best seller της ήταν το NX ενώ το ίδιο μοντέλο παίρνει την πρωτιά και στις πωλήσεις υβριδικών που σημείωσαν αύξηση 17%.
 

Toyota
moto