4 φωτογραφίες »

Τα σχέδια ανήκουν στον ανεξάρτητο σχεδιαστή Antonio Paglia.

Σύγχρονη Lancia με ένδοξο παρελθόν

2.967 Επισκέψεις στο άρθρο (14/5/2020)

Η Lancia Grand Turismo, είναι μία μελέτη σχεδίασης η οποία αποτυπώνει τη σύγχρονη σχεδιαστική προσέγγιση με το λαμπρό αγωνιστικό παρελθόν της ιταλικής μάρκας και σίγουρα αξίζει την προσοχή μας.


Η Lancia τα τελευταία χρόνια έχει φύγει από το προσκήνιο, ωστόσο το έντονο παρελθόν της συνεχίζει να την ακολουθεί. Το ίδιο συμβαίνει και με το αγωνιστικό παρελθόν της. Παρά την απουσία της η ιταλική μάρκα εξακολουθεί να κατέχει τους περισσότερους τίτλους στο World Rally Championship (WRC), ενώ πολλοί από αυτούς έχουν συνδυάσει τα μοντέλα της με τα εξωτερικά «ντυσίματα» Martini και Alitalia.
 
Όλα αυτά τα στοιχεία ενέπνευσαν τον ανεξάρτητο σχεδιαστή  Antonio Paglia να φέρει πίσω, έστω και εικονικά το ντύσιμο της Alitalia, αλλά πάνω σε ένα νέο μοντέλο το οποίο ονόμασε Gran Turismo, που εκτός από αγωνιστική έκδοση έχει και συμβατική.
 
Η πλαϊνή εξάτμιση και η μεγάλη αεροτομή του αγωνιστικού αυτοκινήτου δεν ακολουθείται στα σχέδια του αντίστοιχου συμβατικού οχήματος. Τα δύο αδέλφια, ωστόσο, διαθέτουν κάμερες αντί για συμβατικούς καθρέφτες, που είναι ένα από τα νέα χαρακτηριστικά που υιοθετούν αρκετά αυτοκίνητα όπως τα Audi e-tron, Honda e και Lexus ES.
 
Κλείνοντας ο Antonio Paglia αποκάλυψε και το τι κρύβεται κάτω από το καπό της δική του Lancia, την οποία φαντάζεται εξοπλισμένη με ένα υβριδικό σύστημα κίνησης.

OPEL NEA MONTELA
test center