Κάθε πλευρά επένδυσε 5 δις γιεν (περίπου 40 εκατ. ευρώ) με την Hitachi να παίρνει το 51% των μετοχών ενώ το 49% πήγε στην Ηonda.

Κάθε πλευρά επένδυσε 5 δις γιεν (περίπου 40 εκατ. ευρώ) με την Hitachi να παίρνει το 51% των μετοχών ενώ το 49% πήγε στην Ηonda.

Συνεργασία Honda-Hitachi

3.176 Επισκέψεις στο άρθρο (4/7/2017)

Σάρκα και οστά παίρνει η συνεργασία των δύο εταιριών για την κατασκευή ηλεκτρικών μοτέρ. Δείτε τι σχεδιάζουν.

Η Honda και η Hitachi δουλεύουν μαζί στην ανάπτυξη νέας ηλεκτρονικής τεχνολογίας που χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή νέων ηλεκτρικών μοτέρ. Σύμφωνα με την κοινή τους ανακοίνωση, θα ιδρυθεί από κοινού μια νέα εταιρεία που θα αναπτύσσει, θα κατασκευάζει και θα πουλά τέτοια μοτέρ.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Οι βάσεις αυτής της συμφωνίας μπήκαν τον Φεβρουάριο όταν οι δύο εταιρείες υπέγραψαν προσύμφωνο συνεργασίας ενώ τον Μάρτιο άρχισε η συνεργασία τους. Χθες, επισημοποιήθηκε η ίδρυση της νέας εταιρείας Hitachi Automotive Motor Systems Limited.
 
Κάθε πλευρά επένδυσε 5 δις γιεν (περίπου 40 εκατ. ευρώ) με την Hitachi να παίρνει το 51% των μετοχών ενώ το 49% πήγε στην Ηonda. Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη προσπάθεια της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην ανάπτυξη κινητήρων εναλλακτικών μορφών ενέργειας καθώς λίγους μήνες πριν, είχε ανακοινώσει την συνεργασία της με την General Motors στην ίδρυση μιας εταιρείας με το όνομα Fuel Cell System Manufacturing LLC με στόχο την κατασκευή κινητήρων με κυψέλες υδρογόνου.

Ούτε η Hitachi oύτε η Honda έχει ανακοινώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα είναι έτοιμα τα ηλεκτρικά μοτέρ με την ανακοίνωση να αναφέρει ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την ζήτηση τέτοιων κινητήρων στην παγκόσμια αγορά».

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Kalitero aytokinito
15.3 Toyota 1million