3 φωτογραφίες »

Το ρεκόρ έγινε τον περασμένο μήνα.

Συνεχίζει τα ρεκόρ η Porsche Taycan (+vid)

1.927 Επισκέψεις στο άρθρο (15/12/2020)

Η Porsche Taycan έχοντας το γκάζι στο πάτωμα πέρασε και από την πίστα Road Atlanta των ΗΠΑ, κάνοντας δικό της ένας ακόμα ρεκόρ. Δείτε πως τα κατάφερε.


Η Porsche Taycan έχει βάλει σκοπό να κερδίσει όσα περισσότερα ρεκόρ πίστας μπορεί και πλέον μπορεί να υπερηφανεύεται πως είναι το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που πέρασε από την πίστα Road Atlanta στις ΗΠΑ. Το ρεκόρ έγινε τον περασμένο μήνα όταν ο οδηγός αγώνων Leh Keen χρησιμοποίησε την Taycan Turbo S και κατάφερε να καλύψει ένα γύρο της πίστας απόστασης 4,09 χιλιομέτρων σε 1 λεπτό και 33,88 δευτερόλεπτα.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η Taycan Turbo S που χρησιμοποιήθηκε δεν ήταν κάποιο ειδικά διαμορφωμένο μοντέλο, αλλά μία κανονική Taycan Turbo S όπως βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής. Φυσικά αυτό δεν παύει να σημαίνει πως μιλάμε για ένα αρκετά καλά εξοπλισμένο μοντέλο. Η εταιρεία σημείωσε ότι η μόνη αλλαγή ήταν στις πιέσεις των ελαστικών.
 
Μιλώντας για την Taycan Turbo S να θυμίσουμε πως διαθέτει δύο ηλεκτρικούς κινητήρες που δίνουν στο αυτοκίνητο τετρακίνηση και ισχύ 761 ίππων, με την τελική ταχύτητα της ηλεκτρικής γερμανικής «ρουκέτας» να φτάνει τα 259 χλμ./ώρα, ενώ το σπριντ 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε περίπου 2,7 δευτερόλεπτα.
 
Μετά τον γύρο ρεκόρ που έκανε ο Keen είπε: «Η απόδοση στις στροφές ήταν εκπληκτική. Οι ηλεκτρικοί κινητήρες ανταποκρίνονται τόσο γρήγορα, η ισχύς είναι εκεί όποτε τη χρειάζομαι και σε συνδυασμό με τα ενεργά διαφορικά η Taycan κάνει τη διαφορά στο τομέα του χειρισμού».
 
Δείτε το γύρο ρεκόρ στο βίντεο
 

NEO TRAFIC
skoda