Η προαιρετική ενσωματωμένη κάμερα του Citroen C3 έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει ένα καταγεγραμμένο ατύχημα αυτόματα, κρατώντας το αρχείο μισό λεπτό πριν και 1 μετά από το συμβάν.

Citroen C3: Τα μάτια σου… δεκατέσσερα

45.083 Επισκέψεις στο άρθρο

Η Citroen με το C3 πήγε τη γνωστή λαϊκή ρήση σε… άλλο επίπεδο χάρη στο προαιρετικό σύστημα ConnectedCAM Citroen. Μπορεί να μην προσθέτει μάτια στην κυριολεξία, ωστόσο διαθέτει το «άγρυπνο μάτι» μιας κάμερας full HD με ενσωματωμένο GPS και ανάλυση 2 Megapixels, καθώς και ευρυγώνια θέαση 120ο, ενώ διαθέτει και κάρτα αποθήκευσης με χωρητικότητα 16 GB.  
 
Η κάμερα είναι ενσωματωμένη κάτω από τον εσωτερικό καθρέφτη και έχει τη δυνατότητα καταγραφής συμβάντων και λήψης φωτογραφιών, κάτι που συναντούμε για πρώτη φορά, σε εργοστασιακό εξοπλισμό μοντέλου παραγωγής.
 
Έτσι μέσω αυτού του συστήματος, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει βίντεο ή φωτογραφίες από διάφορα συμβάντα στο δρόμο και μέσω ειδικής εφαρμογής για smartphones να τα «μοιράζεται» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 
 
Πέραν αυτού, το βασικότερο χαρακτηριστικό του συστήματος είναι ότι έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει ένα καταγεγραμμένο ατύχημα αυτόματα, κρατώντας το αρχείο μισό λεπτό πριν και 1 μετά από το συμβάν. Αυτό το αρχείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την ασφαλιστική σας εταιρεία μόνο προς το παρόν, καθώς το νομοθετικό πλαίσιο παρουσιάζει μια ασάφεια σχετικά με την αποδοχή του στα δικαστήρια. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

BRIDGESTONE TURANZA 6
test center