• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
10 φωτογραφίες »

Panda 4x4 Amphibious (1986). Το Panda 4x4 μέχρι και σήμερα θεωρείται ως ένα από τα πλέον ικανά οχήματα για εκτός δρόμου διαδρομές. Το 1986 η Fiat πήγε ένα βήμα παραπέρα δημιουργώντας μιας αμφίβια έκδοση. Πιστή στην λογική της απλότητας, οι μηχανικοί κατασκεύασαν μια ειδική βάση στο πίσω μέρος για την τοποθέτηση εξωλέμβιας μηχανής φροντίζοντας παράλληλα για την στεγανότητα του υπόλοιπου αμαξώματος.

Τα 10 πιο ξεχωριστά Panda

2.986 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 12/3/2020

Το Fiat Panda είναι ένα από τα πλέον επιτυχημένα μοντέλα στην ιστορία του αυτοκινήτου. Εκτός από τις πρωτιές σε επίπεδο εκδόσεων παραγωγής, η Fiat βασίστηκε στο Panda για να δημιουργήσει και μερικές από τα πιο ιδιαίτερες τετράτροχες κατασκευές.

Με την παρουσίαση του Panda το 1980, η Fiat, δημιουργούσε για ακόμα μια φορά στην ιστορία της ένα επαναστατικό αυτοκίνητο πόλης. Ο έξυπνος σχεδιασμός, η πρακτικότητα, αλλά και η δυνατότητα δημιουργίας μια σειράς παραλλαγών οδήγησαν σε μια εκπληκτική εμπορική επιτυχία, αλλά και την κατάκτηση εκατοντάδων βραβεύσεων, συμπεριλαμβανομένου και του τίτλου Car of The Year που κατέκτησε η 2η γενιά το 2004.

«Το Panda είναι όπως ένα παντελόνι jean. Απλό, πρακτικό, χωρίς τίποτα το περιττό. Το σχεδίασα, όπως ένα στρατιωτικό όχημα, για την ακρίβεια ένα ελικόπτερο που είναι ελαφρύ, και βελτιστοποιημένο για ένα συγκεκριμένο σκοπό» είχει δηλώσει ο Giorgetto Giugiaro, σχεδιαστής του Fiat Panda 1ης γενιάς.

Το Panda παράλληλα αποδείχθηκε η ιδανική βάση και για την εφαρμογή πρωτοποριακών ιδεών. Με το Panda, για πρώτη φορά το 1983, απέκτησε αυτοκίνητο πόλης έκδοση με κίνηση στους 4 τροχούς, αλλά και για πρώτη φορά αυτοκίνητο πόλης απέκτησε έκδοση που χρησιμοποιούσε για την κίνηση της φυσικό αέριο – CNG (2007). Σήμερα, 40 χρόνια μετά την εμφάνιση του ονόματος Panda, η 3η γενιά του μοντέλου συνεχίζει την επιτυχημένη παράδοση με τις εκδόσεις CNG και Hybrid, ενώ οι συνολικές πωλήσεις έχουν ξεπεράσει τα 8 εκατομμύρια αυτοκίνητα! Παράλληλα όμως με την εμπορική επιτυχία, το όνομα Panda αποτέλεσε την ιδανική βάση για μερικές από τις πιο ξεχωριστές, πρωτοποριακές ή ακόμα και περίεργες κατασκευές, όπως είναι οι παρακάτω, οι οποίες και αυτές με τον τρόπο τους συνέβαλαν στη δημιουργία του θρύλου που απολαμβάνει το μοντέλο.   

Δείτε στην gallery τα 9+1 «ιδιαίτερα» Panda στην ιστορία της Fiat.

 

54 διαθέσιμα άρθρα για FIAT  PANDA

Tags: FIAT, FIAT PANDA