• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
3 φωτογραφίες »

Σου έσκασε λάστιχο; Έχεις σίγουρα όλα τα εργαλεία για να το αλλάξεις;

51.296 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/6/2021

Ξέρεις να αλλάζεις λάστιχο; Όσο χαζή και αν φαίνεται η ερώτηση, από πίσω κρύβονται μερικά μυστικά. Είτε γνωρίζετε πώς να αλλάξετε ένα σκασμένο λάστιχο, είτε θα καλέσετε την οδική ή θα βρεθεί κάποιος άλλος σας το αλλάξει, εδώ θα βρείτε κάποιες χρήσιμες συμβουλές.

Σε πολλούς η ερώτηση «ξέρεις να αλλάζεις ένα σκασμένο λάστιχο» ακούγεται τόσο χαζή όσο η «ξέρεις να οδηγάς». Αλλοι, από την άλλη, μπορεί πραγματικά να μην γνωρίζουν να την απαντήσουν, ενώ τέλος υπάρχουν και αυτοί που είναι της άποψης πως είτε κάποιος άλλος χριστιανός θα το αλλάξει για αυτούς/ές, είτε θα καλέσουν την οδική βοήθεια.

Τοποθετήστε το προειδοποιητικό τρίγωνα αρκετά μέτρα πιο πριν, και φυσικά όχι μετά από στροφή.

Τοποθετήστε το προειδοποιητικό τρίγωνα αρκετά μέτρα πιο πριν, και φυσικά όχι μετά από στροφή.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »


Ανεξαρτήτως κατηγορίας στην οποία ανήκετε όμως, εμείς ξαναρωτάμε: Είστε σίγουροι ότι ξέρετε να αλλάζετε ένα σκασμένο λάστιχο; Θέλετε να μάθετε; Παρακάτω, περιγράφουμε αναλυτικά τη διαδικασία και τονίζουμε κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξετε… Aλλωστε πρόκειται για μια σημαντική πληροφορία που πρέπει ο καθένας να γνωρίζει καλά αφού ποτέ δεν ξέρεις πού και πότε θα χρειαστεί να τη χρησιμοποιήσει. Aν βρεθείτε στη μέση του πουθενά, όπου δεν υπάρχει σήμα και δεν περνά κανείς, τι θα κάνετε;

Αν έχεις όλα τα σύνεργα δίπλα σου, θα κάνεις το μισό χρόνο...

Αν έχεις όλα τα σύνεργα δίπλα σου, θα κάνεις το μισό χρόνο...


Βήμα 1ο - Βρες το σωστό σημείο
Ok σου έσκασε το λάστιχο, δεν σταματάς όμως ντε και καλά σε εκείνο το σημείο. Πρέπει να διαλέξεις ένα στο οποίο είσαι ασφαλής από τα διερχόμενα αυτοκίνητα, να είναι επίπεδο ώστε να μην υπάρχει φόβος να κυλίσει το όχημα, να φορέσεις το ανακλαστικό γιλέκο και να ανάψεις τα αλάρμ, αφού πρώτα έχει βάλει και το προειδοποιητικό τρίγωνο πολλά μέτρα (τουλάχιστον 50) πιο πριν.

Βήμα 2ο - Βάλε ότι θα χρειαστείς, μπροστά σου
Βγάλε τη ρεζέρβα και όλα τα εργαλεία που θα χρειαστείς μπροστά σου, σε κοντινή απόσταση. Έτσι θα γλιτώσεις σε χρόνο και ταλαιπωρία. Όλα τα «σύνεργα» βρίσκονται σε ειδική θέση στο πορτ-μπαγκάζ, είτε στο πλάι των πίσω θόλων, είτε μέσα στη ρεζέρβα.

Τι θα χρειαστείς
• Ρεζέρβα, σωστά φουσκωμένη
• Προειδοποιητικό τρίγωνο
• Γρύλο
• Κλειδί μπουλονιών
• Κατσαβίδι
• Ανακλαστικό γιλέκο ασφάλειας 
• Γάντια
• Φακός (προαιρετικά)

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
(κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το >>