• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Η «καρδιά» του νέου Ford Ranger Raptor είναι ένας νέος Bi-Turbo πετρελαιοκινητήρας 2,0λτ. που αποδίδει μέγιστη ισχύ 213 ίππων και 500 Nm ροπής.
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η «καρδιά» του νέου Ford Ranger Raptor είναι ένας νέος Bi-Turbo πετρελαιοκινητήρας 2,0λτ. που αποδίδει μέγιστη ισχύ 213 ίππων και 500 Nm ροπής.

Τα 5 highlights του Ford Ranger Raptor

23.504 Επισκέψεις στο άρθρο (13/10/2021)

WRC με καρότσα: Το Ford Ranger Raptor δεν είναι ένα ακόμα συνηθισμένο Pick-Up. Είναι μια πολεμική μηχανή με αγωνιστικά γονίδια που δε σταματάει πουθενά.

FORD: Επιβλητικό & πολυτελές Ford SUV για 1η φορά στην Ελλάδα

FORD: Fiesta ST: Κορυφαία οδηγική αίσθηση

Το Ford Ranger Raptor είναι η πιο «σκληρή» και αγωνιστική εκδοχή του Ευρωπαϊκού best-seller στην κατηγορία των Pick-Up και συγχρόνως ένα μοντέλο που φτιάχτηκε για να προσφέρει υψηλές δόσεις αδρεναλίνης και συγκινήσεις εντός και εκτός δρόμου. 

Tο Ranger Raptor αποτελεί ουσιαστικά μια «μικρογραφία» του F-150 Raptor, το μοντέλο που ονειρεύεται κάθε «macho» τύπος στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Tο Ranger Raptor αποτελεί ουσιαστικά μια «μικρογραφία» του F-150 Raptor, το μοντέλο που ονειρεύεται κάθε «macho» τύπος στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Εξάλλου, το Ranger Raptor είναι δημιούργημα της Ford Performance, του τμήματος δηλαδή που είναι υπεύθυνο για κάθε όχημα επιδόσεων. Από το Fiesta ST μέχρι το GT, καθώς επίσης και όλων των οχημάτων που λαμβάνουν μέρος σε επίσημους αγώνες, όπως φυσικά στο παρελθόν το WRC. Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα μυστικά που κάνουν το Ranger Raptor τόσο ξεχωριστό.

1. Εμπνευσμένο από το «badass» F-150 Raptor

Tο Ranger Raptor αποτελεί ουσιαστικά μια «μικρογραφία» του F-150 Raptor, το μοντέλο που ονειρεύεται κάθε «macho» τύπος στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Στη σχεδίασή του ενσωματώνει όλα τα βασικά γνωρίσματα του τμήματος Ford Performance, με το τελικό αποτέλεσμα να βρίθει από «αγριάδα». Πιο μακρύ και πιο φαρδύ από το «συμβατικό» Ranger με διαστάσεις 5.374x2.028x1.873 χλστ. επιβάλλεται στην όψη, ενώ ειδικά για την περίσταση η Ford Performance επέλεξε πιο επιθετική μάσκα, φαρδύτερα φτερά εμπρός και πίσω, μεγαλύτερο μετατρόχιο κατά 150 χλστ., ανασχεδιασμένους προφυλαχτήρες και προστατευτική ποδιά αλουμινίου.

2. Πλαίσιο για να αντέχει στις σκληρές δοκιμασίες

Το Ford Ranger Raptor είναι κατασκευασμένο για να αντιμετωπίζει ακραίες συνθήκες εκτός δρόμου και να αντέχει ισχυρά κρουστικά φορτία κατά την εκτός δρόμου κίνηση. Το τύπου σκάλας σασί του επανασχεδιάστηκε και ενισχύθηκε για αυτό το σκοπό, χρησιμοποιώντας υψηλής αντοχής ατσάλια με μειωμένη περιεκτικότητα κραμάτων. Παράλληλα αυξήθηκε η απόσταση από το έδαφος κατά 5 εκ., φτάνοντας τα 281 χλστ. με την ικανότητα διέλευσης υδάτινου κωλύματος στα 850 χλστ.. Εκτός αυτών η γωνία προσέγγισης διαμορφώνεται στις 32,5 μοίρες (από 28), η γωνία ράμπας στις 24 μοίρες και η γωνία αποχώρησης στις 24 μοίρες αντίστοιχα.