Fiesta: Τα 5 πρωτότυπα του κορυφαίου μικρού της Ford
2 Φωτογραφίες »

Fiesta: Τα 5 πρωτότυπα του κορυφαίου μικρού της Ford

58.139 Επισκέψεις στο άρθρο

- Το Bobcat ήταν μικρό και οικονομικό και ήταν προάγγελος του Ford Fiesta
- To Ghia Tuareg ήταν ένα Fiesta με off-roadλάστιχα που εξελίχθηκε στο EcoSport
- Μέσα στο Fiesta Urba υπήρχε ψυγείο και είχε χώρους σαν SUV και αισθητήρες παρκαρίσματος
- Τα Ford Rallye και Fiesta RS Concept έδειξαν πως θα μοιάζουν τα σπορ και αγωνιστικά Fiesta

5 πρωτότυπα στα οποία βασίστηκε το Fiesta

To Ford Fiesta, ένα από τα πιο αγαπημένα μικρά που έχουν περάσει από την ελληνική αγορά, σταμάτησε να παράγεται το προηγούμενο καλοκαίρι στο εργοστάσιο της μάρκας στην Κολωνία της Γερμανίας μετά από 47 χρόνια και 8 γενιές. Εκτός από τα 8 αυτά μοντέλα όμως που έγραψαν τη δική τους ιστορία στους ευρωπαϊκούς δρόμους υπάρχουν και μια σειρά από πρωτότυπα της Ford που τράβηξαν το ενδιαφέρουν του κοινού και έστρωσαν τον δρόμο για να γίνει το Fiesta το αυτοκίνητο που γνωρίζουμε σήμερα. Παρεμπιπτόντως, η Ford στην Ελλάδα διαθέτει ακόμη κάποια τελευταία ετοιμοπαράδοτα καινούρια Fiesta σε πλούσια εξοπλισμένες εκδόσεις για όποιον επιθυμεί να γίνει κομμάτι της ιστορίας του μοντέλου.

Ας δούμε όμως 5 πρωτότυπα που διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα του Ford Fiesta και του έδωσαν την δυνατότητα να γράψει τη δική του ιστορία στη μικρή κατηγορία:

Ford Bobcat (1972)


To Ford Bobcat ήταν ένα πρωτότυπο που αποτέλεσε ουσιαστικά τον προπομπό του Fiesta πρώτης γενιάς που ήρθε στην αγορά τέσσερα χρόνια αργότερα. Το «Project Bobcat» ήταν αποτέλεσμα των studio σχεδιασμού της Ford σε Γερμανία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο και -κυρίως- στις ΗΠΑ. Στόχος τους ήταν να σχεδιάσουν ένα compact αυτοκίνητο πόλης που θα μπορεί να μετακινεί άνετα τους επιβάτες του μέσα στην πόλη και παράλληλα θα είναι οικονομικό σε κατανάλωση σε μια περίοδο που ο πλανήτης αντιμετώπισε μία από τις πρώτες πετρελαϊκές κρίσεις.

Σελίδα 2Ford Ghia Tuareg (1979)
Σελίδα 3Ford Fiesta Urba (1989)
Σελίδα 4Ford Rallye Concept (2002)
Σελίδα 5Ford Fiesta RS Concept (2004)
Mercedes
skoda