Τα 8 σημεία που δεν μας αρέσουν στο plug-in Land Rover Discovery Sport

52.946 Επισκέψεις στο άρθρο (13/11/2023)
Τα 8 σημεία που δεν μας αρέσουν στο plug-in Land Rover Discovery Sport
2 Φωτογραφίες »

- Έχει τα χειρότερα φρένα στην κατηγορία του (42,1 μ. για να φρενάρει από τα 100)
- Ένα στέλεχος θα πληρώσει αρκετά παραπάνω φόρο (1-2 χιλ.)
- Είναι ακριβό και όμως δεν έχει ουτε κάμερα οπισθοπορείας
- Στα ίδια λεφτά παίρνεις τη μεγαλύτερη και χλιδάτη Mercedes GLC Coupe plug-in

Έχει τα χειρότερα φρένα στην κατηγορία του (42,1 μ. για να φρενάρει από τα 100)

Στο μικροσκόπιο του AutoΤρίτη Test Center αυτήν τη φορά μπαίνει το Land Rover Discovery Sport στην plug-in υβριδική του έκδοση με τους 309 ίππους (διαβάστε εδώ τη δοκιμή του) και συγκεκριμένα αυτά τα σημεία που δεν μας αρέσαν και θέλουν βελτίωση.

Ξεκινάμε από την αρνητική πρωτιά στη λίστα με τα χειρότερα φρένα ανάμεσα σε όλα τα οικογενειακά plug-in SUV που έχουμε δοκιμάσει, αφού θέλει 42,1 μέτρα για να ακινητοποιηθεί από τα 100 χλμ./ώρα. Για να γίνει πιο εύκολα κατανοητό από εσάς, τα καλύτερα από τα C-SUV και D-SUV (Cupra Formentor & SEAT Tarraco) θέλουν 35,3 μέτρα, δηλαδή η διαφορά στην απόσταση φρεναρίσματος είναι σχεδόν ένα ολόκληρο αυτοκίνητο συν 2,5 μέτρα (!!). Ενδεικτικά, αυτή η επίδοση είναι 4 μέτρα πάνω από το μέσο όρο της κατηγορίας και μία από τις 5 χειρότερες απ΄ όλα τα μοντέλα που έχουμε μετρήσει.

Ένα στέλεχος θα πληρώσει αρκετά παραπάνω φόρο (1-2 χιλ.)

Το Land Rover Discovery Sport δεν έχει ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα των plug-in μοντέλων, την απαλλαγή φόρου για το χρήστη γιατί η λιανική τιμή προ φόρων είναι πάνω από 40.000 ευρώ (54.230 ευρώ). Αυτό σημαίνει πως αυξάνεται το ετήσιο εισόδημα του χρήστη, συνεπώς θα κληθεί να πληρώσει παραπάνω φόρο εισοδήματος. Αυτός βέβαια εξαρτάται από πολλές μεταβλητές π.χ. αν είσαι μισθωτός, αν και πόσα παιδιά έχεις, το εισόδημα σου κτλ., όμως γενικεύοντας θα πούμε πως ένα καλοπληρωμένο στέλεχος επιχείρησης με ένα παιδί μπορεί να πληρώσει 1-2 χιλιάδες ευρώ παραπάνω φόρο εισοδήματος.
 

Αδύνατα σημεία Land Rover Discovery Sport P300e 4x4
Φρένα από 100 χλμ./ώρα (μέτρα) 42,1
Τιμή (ευρώ) 71.247
Βάρος με οδηγό 75 κιλών (κιλά) 2.093
Ευκολία στο παρκάρισμα (Κύκλος στροφής) 11,8
Ηλεκτρικοί καθρέφτες ΟΧΙ
Κάμερα οπισθοπορείας ΟΧΙ
Αυτόματη μεγάλη σκάλα φώτων (έξυπνα φώτα) ΟΧΙ
Πραγματική μέση κατανάλωση (λτ./100 χλμ.) 7,8
Εγγύηση (χρόνια) 3

Είναι ακριβό και όμως δεν έχει ουτε κάμερα οπισθοπορείας...

Πέρα από τα παραπάνω δύο σημαντικά σημεία που δεν μας αρέσουν στο Discovery Sport, υπάρχουν κάποια ακόμα που πάσχει. Αρχικά τα 2.168 κιλά που ζυγίζει είναι σχεδόν 300 κιλά παραπάνω από το σύνηθες της κλάσης, με το έξτρα βάρος να αποτελεί εχθρό, επηρεάζοντας σημαντικούς τομείς ασφάλειας, όπως τα φρένα και οι ελιγμοί σε περίπτωση αποφυγής κινδύνου.

Επιπλέον, θα σε δυσκολέψει στο παρκάρισμα αφού έχει 11,8 μέτρα κύκλο στροφής (η διάμετρος του κύκλου αν προσπαθήσετε να κάνετε αναστροφή), συνεπώς σε ένα παρκάρισμα θα χρειαστείτε περισσότερες μανούβρες.

Παράλληλα πάντα σε συνάρτηση με το τι πληρώνεις, εξοπλιστικά υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις. Οι σημαντικότερες που εντοπίσαμε είναι η μη ύπαρξη αναδιπλούμενων καθρεπτών και επίσης η μη ύπαρξη «έξυπνης» μεγάλης σκάλας στα φώτα που απ/ενεργοποιούνται αυτόματα. Τέλος, θα θέλαμε να υπάρχει και μεγαλύτερη εγγύηση από τα τρία χρόνια που δίνει τώρα.

Στα ίδια λεφτά παίρνεις τη μεγαλύτερη και χλιδάτη Mercedes GLC Coupe plug-in

Ακόμα ένα ντεφώ του Discovery Sport είναι η τιμή του. Με κόστος από 71.247 ευρώ ανήκει στα ακριβά plug-in SUVs. Στα ίδια χρήματα για παράδειγμα μπορείς να αγοράσεις την GLC Coupe 300 e, που είναι μεγαλύτερη σε διαστάσεις και έχει υψηλότερο επίπεδο κατασκευής.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Οι αναλυτικές μετρήσεις του Land Rover Discovery Sport σύμφωνα με το AutoΤρίτη Test Center
Σελίδα 3Δες όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Land Rover Discovery Sport
peugeot
test center