Tα ασφαλέστερα αυτοκίνητα για το 2018 (+vid)

3.651 Επισκέψεις στο άρθρο (12/12/2018)

Ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP παρουσίασε τα μοντέλα που «αρίστευσαν» στην κατηγορία τους στις δοκιμές πρόσκρουσης. Ένα εξ αυτών, μάλιστα, είναι και υποψήφιο για Best Car 2019!

Κάθε χρόνο, ο EuroNCAP δημοσιεύει μια λίστα με τα αυτοκίνητα που έχουν αποδώσει καλύτερα στο σύνολο της βαθμολογίας τους στις αντίστοιχες κατηγορίες πάντα. Οι βαθμολογίες μπορούν να συγκριθούν μόνο για μοντέλα της ίδιας κατηγορίας, επομένως δημοσιεύεται ένα "Best in Class" που δείχνει ποια αυτοκίνητα κερδίζουν το χρυσό μετάλλιο ενάντια στους ανταγωνιστές τους. Καθώς οι απαιτήσεις για κάθε αστέρι καθίστανται αυστηρότερες κάθε χρόνο, η φετινή σύγκριση "Best in Class" περιλαμβάνει αυτοκίνητα που έχουν δοκιμαστεί μόνο το 2018, ούτως ώστε όλα τα οχήματα να αξιολογούνται σύμφωνα με τα ίδια πρότυπα.
 
Για τον προσδιορισμό του "Best in Class", γίνεται υπολογισμός του σταθμισμένου αθροίσματος των βαθμολογιών σε τέσσερις τομείς αξιολόγησης. Αυτοί είναι: Προστασία ενήλικου επιβάτη, προστασία παιδιού, προστασία πεζού και ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας. Τα αυτοκίνητα μπορούν να λάβουν μέρος στο "Best in Class", με βάση μόνο την αξιολόγησή τους με τον βασικό εξοπλισμό ασφαλείας.

Ορισμένες κατηγορίες ενδέχεται να μην εκπροσωπούνται, καθώς το EuroNCAP έχει δοκιμάσει πάρα πολύ λίγα αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας το 2018. Φέτος, το EurοNCAP απονέμει επίσης ένα βραβείο για τις καλύτερες επιδόσεις ασφαλείας των ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων που έχει δοκιμάσει, ακόμα και αν αυτά μπορεί να βρίσκονται σε διαφορετικές κατηγορίες μεταξύ τους.

Τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα για το 2018, σύμφωνα με το EuroNCAP, είναι:
  • στην κατηγορία των μικρών οικογενειακών η νέα Mercedes A-Class που παράλληλα είναι και υποψήφια για Best Car 2019
  • για τα μεγάλα οικογενειακά ο τίτλος πήγε στην Lexus ES
  • για τα ηλεκτρικά/υβριδικά το premium παρακλάδι της Toyota κάνει το δύο στα δύο στα βραβεία με τη Lexus ES
  • για τα μεγάλα off-road μοντέλα, τέλος, νικητής αναδείχθηκε το Hyundai Nexo.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε όλα τα αυτοκίνητα που δοκιμάστηκαν από το ΕuroNCAP:

Mercedes
moto