«Τα βρήκαν» Citroen και Polestar - Τέλος η διαφωνία για το έμβλημα

«Τα βρήκαν» Citroen και Polestar - Τέλος η διαφωνία για το έμβλημα

1.715 Επισκέψεις στο άρθρο (6/9/2022)

Citroen και Polestar ήρθαν σε εξωδικαστικό συμβιβασμό και πλέον η Polestar μπορεί να αρχίσει να πουλάει τα αυτοκίνητά της στην Γαλλία.

Είχαν βγει μαχαίρια!

Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι ένας χώρος στον οποίο βλέπουμε πολύ σπάνια τις εταιρείες να διασταυρώνουν τα ξίφη τους πάνω σε παραβιάσεις εμπορικών σημάτων, αφού κάθε μάρκα έχει την δική της ταυτότητα. Για αυτόν τον λόγο προξένησε σε όλους εντύπωση όταν η Citroen και η Polestar έφτασαν στα δικαστήρια, με τους Γάλλους να κατηγορούν την Polestar πως το λογότυπό της μοιάζει υπερβολικά με το δικό της.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Η Citroen κατάφερε να μπλοκάρει την Polestar στην Γαλλία

Τον Ιούλιο του 2019 λοιπόν, η γαλλική εταιρεία «πήγε» την Polestar στο δικαστήριο με την αιτιολογία ότι «η Polestar Performance έχει βλάψει τη φήμη των γαλλικών εμπορικών σημάτων 3422762 και 3841054 που ανήκουν στην Automobiles Citroen». Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν πως η Citroen είχε δίκιο και έτσι διέταξε την Polestar να καταβάλει πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ και να σταματήσει την χρήση του εμβλήματός της στη Γαλλία για τουλάχιστον έξι μήνες, θεωρώντας πως, αν και τα δύο εμβλήματα δεν μοιάζουν ουσιαστικά, η Polestar θα μπορούσε να επωφεληθεί εμπορικά από την μικρή τους ομοιότητα.

Η Polestar, πράγματι, αναγκάστηκε να «παγώσει» τις δραστηριότητές της στην γαλλική αγορά και να σεβαστεί τον αποκλεισμό των 6 μηνών, ενώ η Citroen προσπάθησε να επεκτείνει τον περιορισμό αυτό, δίχως όμως να τα καταφέρει.

Έλυσαν τις διαφορές τους εξωδικαστικά

Σε κάθε περίπτωση, οι διαφορές ανάμεσα στις δύο εταιρείες, σύμφωνα με εκπρόσωπο  της Citroen έχουν πλέον διευθετηθεί και τώρα η Polestar μπορεί να ξεκινήσει να πουλάει τα αυτοκίνητά της στην Γαλλία, ύστερα από πολλές περιπέτειες. Λεπτομέρειες σχετικά με  το πώς δόθηκε λύση δεν έχουν αποκαλυφθεί αλλά πιθανότητα έγινε κάποιος εξωδικαστικός συμβιβασμός.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

SPRING SEAT
OPEL