Τα ηλεκτρικά της Hyundai: To Kona, το Ιoniq 5 και το Ioniq 6

54.518 Επισκέψεις στο άρθρο (19/3/2024)
Τα ηλεκτρικά της Hyundai: To Kona, το Ιoniq 5 και το Ioniq 6

Τα ηλεκτρικά της Hyundai: To Kona, το Ιoniq 5 και το Ioniq 6

- To Kona Electric είναι Νο.1 ηλεκτρικό σε οικονομία, 447 ευρώ το χρόνο για ρεύμα
- Έχει εμφάνιση από το μέλλον με μαγικές χειρολαβές και «διαστημικά» φώτα ημέρας το Ioniq 5
- Το Ioniq 6 μοιάζει πίσω με Porsche 911 και σου φτιάχνει και καφέ!

To Kona Electric είναι Νο.1 ηλεκτρικό σε οικονομία, 447 ευρώ το χρόνο για ρεύμα

H Hyundai είναι μια από τις μάρκες που κατάλαβαν νωρίς πως ο εξηλεκτρισμός των κινητήριων συνόλων αλλά και η αμιγώς ηλεκτρική κινητικότητα βρισκόταν προ των πυλών. Στα ηλεκτρικά, έκανε τις πρώτες της προσπάθειες με το πρώτης γενιάς ηλεκτρικό Kona αλλά πλέον διαθέτει τρία αυτοκίνητα στην αγορά, το δεύτερης γενιάς Kona και τα δύο πρώτα μοντέλα της σειράς Ioniq, το Ioniq 5 και το Ioniq 6, τα οποία είναι όλα διαθέσιμα με έκπτωση Green Bonus 9.000 ευρώ (έρχεται επιπλέον της επιδότησης του Κινούμαι Ηλεκτρικά) για τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα.

To ηλεκτρικό Kona (δείτε εδώ την δοκιμή του), μπορεί να κάνει ακόμη και 450 χλμ.σε πραγματικές συνθήκες αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα των Hyundai είναι η οικονομία λόγω της χρήσης ρεύματος (με βασική προϋπόθεση ότι φορτίζεις σπίτι σου). Στην περίπτωση του Kona, έχουμε να σημειώσουμε πως είναι το οικονομικότερο μοντέλο που έχουμε δοκιμάσει ποτέ, με το κόστος για το ρεύμα σε ένα χρόνο να φτάνει τα 447 ευρώ (2-2.500 ευρώ λιγότερα από ένα βενζινoκίνητο).

Έχει εμφάνιση από το μέλλον με μαγικές χειρολαβές και «διαστημικά» φώτα ημέρας το Ioniq 5

Η πρώτη σκέψη που σου περνάει από το μυαλό όταν αντικρίζεις το Hyundai Ioniq 5 είναι πως έτσι περίπου θα μοιάζουν τα αυτοκίνητα σε 10-20 χρόνια. Σημαντικό ρόλο σε αυτό οι μεγάλες καθαρές του επιφάνειες, τα «space pixel» DRL φώτα εμπρός και πίσω, που ακολουθούν το νεότερο parametric design εμπνευσμένο από το κορεάτικο αλφάβητο σύμφωνα με τη Hyundai αλλά και οι pop-up χειρολαβές. Στην ίδια λογική είναι και το εσωτερικό, το οποίο είναι μίνιμαλ αλλά παράλληλα υπάρχει παντού έντονο το στοιχείο της τεχνολογίας με δύο μεγάλες ψηφιακές οθόνες και πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης, όπως του Head-Up Display επαυξημένης πραγματικότητας. (Δείτε εδώ την δοκιμή μας στο μοντέλο).

Το Ioniq 6 μοιάζει πίσω με Porsche 911 και σου φτιάχνει και καφέ!

To Ioniq 6 είναι το τελευταίο μέλος της ηλεκτρικής γκάμας της Hyundai και αυτό με την πιο μοναδική εμφάνιση, αφού η τοξωτή γραμμή της οροφής και το πίσω μέρος «φωνάζουν» κάτι από τις παλιές Porsche 911. Το 6άρι (θα βρείτε εδώ την δοκιμή του) βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP που δίνει τη δυνατότητα για απόδοση ρεύματος Vehicle to Load (V2L) μέσω πρίζας κάτω από τα πίσω καθίσματα ή με μετατροπέα από την υποδοχή φόρτισης. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να γίνει ηλεκτροδότηση συσκευών, όπως μιας εσπρεσιέρας καφέ για να φτιάξεις το ρόφημά σου επί τόπου.

Στις επόμενες σελίδες θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τα τρία ηλεκτρικά Hyundai που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Σελίδα 2Hyundai Kona με 218 άλογα και με 450 χλμ. πραγματική αυτονομία
Σελίδα 3Hyundai Ioniq 5: Εκλεπτυσμένο crossover με εξωγήινη εμφάνιση
Σελίδα 4Ioniq 6: Το Tesla Model 3 της Hyundai είναι ωδή στην αεροδυναμική
ford
NISSAN