Τα κόμματα βάζουν στην agenda την Οδική Ασφάλεια

Τα κόμματα βάζουν στην agenda την Οδική Ασφάλεια

1.586 Επισκέψεις στο άρθρο (15/5/2023)

«WALK THE TALK» - Μια νέα πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές, φέρνει στο προσκήνιο και ζητά από όλα τα κόμματα τις θέσεις και τις δεσμεύσεις τους για ένα θέμα που μας αφορά όλους! Ας δούμε όμως τι «λένε» τα κόμματα μέσων των υπευθύνων τους.

Στο πλαίσιο της 7ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών (15-21 Μαΐου) και με αφορμή τις επικείμενες εθνικές εκλογές το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας  (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» οργάνωσε την εκστρατεία "Walk the Talk" ώστε να φέρει στο προσκήνιο το κρίσιμο ζήτημα της Οδικής Ασφάλειας και να δεσμεύσει σημαντικά πρόσωπα της πολιτικής σκηνής να αναλάβουν δράση γιΆ αυτό.
 
Παρά τη σημαντική πρόοδο που έχει σημειωθεί κατά την τελευταία δεκαετία στη χώρα μας εξακολουθούμε να χάνουμε ανθρώπους στο δρόμο και να είμαστε ουραγοί σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες παραμένοντας στην έβδομη θέση από το τέλος στην κατάταξη των Ευρωπαϊκών χωρών όσον αφορά στις επιδόσεις στην Οδική Ασφάλεια.  

Η υψηλή συχνότητα των θανάτων σε ευάλωτες ομάδες και στις αστικές περιοχές επιβεβαιώνει την ανάγκη να σκεφτούμε ξανά την Κινητικότητα όπως μας καλεί και η 7η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών με το #RethinkMobility, με επενδύσεις σε θέματα βιώσιμης κινητικότητας, προωθώντας τις ενεργητικές μορφές μετακίνησης, όπως είναι το ποδήλατο, η πεζή μετακίνηση και οι δημόσιες συγκοινωνίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Ινστιτούτο κάλεσε κάθε κόμμα
που εκπροσωπείται στη Βουλή των Ελλήνων να ορίσει έναν εκπρόσωπό του για να μιλήσει σε μια σύντομη συζήτηση-συνέντευξη για τις προθέσεις και τον προγραμματισμό του κόμματός του για την Οδική Ασφάλεια.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Συνέχεια του άρθρου >>>
ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
skoda