Το Audi Q1 είναι ένα SUV πόλης που θα κοστίζει λιγότερο από 20.000 ευρώ και στόχο έχει να βάλει για τα καλά την Audi στις μικρές -πλην δημοφιλείς- κατηγορίες.

    Το premium αστικό crossover

    24.360 Επισκέψεις στο άρθρο

    Πιο αναλυτικά, το Audi Q1 θα αποτελέσει το μικρότερο crossover της Audi και στόχο έχει να διευρύνει το αγοραστικό κοινό της μάρκας. Η τιμή του θα ξεκινάει από τα 19.000 ευρώ και θα φτάνει έως τα 29.000 ευρώ, ενώ θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της SEAT στο Μαρτορέλ. Οι διαστάσεις του θα πατάνε πάνω στο VW T-Cross, που σημαίνει πως το μήκος του θα είναι στα 4,1 μέτρα, ενώ η γκάμα των κινητήρων θα ξεκινάει από τα 1.000 κυβικά και τα 115 άλογα. Για όσους αναζητούν καλύτερες επιδόσεις θα υπάρχει ένας 1.500άρης κινητήρας 150 ίππων, ενώ δεν έχει «κλείσει» ακόμη τι θα γίνει όσον αφορά στους diesel κινητήρες λόγω WLTP. Φήμες λένε πως θα υπάρχει μία υβριδική μονάδα, από το 2021 όμως και ύστερα.

    Φυσικά, οι ομοιότητες/συγγένεια με το VW T-Cross εντοπίζονται και στο πάτωμα όπου θα βασίζεται, (δηλαδή το MQB A0), κάτι που μεταφράζεται πως η μετάδοση της κίνησης θα γίνεται αποκλειστικά με τους μπροστινούς τροχούς. Τέλος, όσον αφορά στο εσωτερικό, αυτό θα είναι ευρύχωρο για 4 επιβάτες, άκρως ποιοτικό σε κατασκευή, στα σχεδιαστικά πρότυπα του A1 και φυσικά εφοδιασμένο με όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    FORD E-TRANSIT
    test center