Η δεύτερη γενιά Q3 είναι γεγονός. Η κορυφαία και δυναμική εμφάνιση είναι η μία κερδισμένη μάχη. Η δεύτερη έχει να κάνει με το τεχνολογικό προφίλ του.

Η ατζέντα για τα πιο γρήγορα Q2 έχει ως εξής: SQ2 από τα τέλη 2018 και RS Q2 από το 2019. Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγω για περίπου 300 και 360 άλογα αντίστοιχα.

Ξεχάστε τους 340 ίππους της υπάρχουσας γενιάς. Το Audi RS Q3 που θα παρουσιαστεί στις αρχές του επόμενου έτους θα έχει ιπποδύναμη που θα ξεπερνάει τα 400 άλογα. Φήμες έχουν ακουστεί για 420 έως 460 PS! Φυσικά η εμφάνιση αιχμαλωτίζει, όπως και οι επιδόσεις.

2η γενιά Q3

24.359 Επισκέψεις στο άρθρο

Μέχρι το 2019 όμως, το Audi Q3, το οποίο παρουσιάστηκε επίσημα πριν λίγες ημέρες και θα κάνει το εμπορικό του λανσάρισμα το φθινόπωρο, θα αποτελέσει τον πολιορκητικό κριό της Audi στην κατηγορία των SUV/Crossover και ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της. 

Το νέο Q3 πατάει στη πλατφόρμα MQB του ομίλου που σημαίνει μικρότερο βάρος και μεγαλύτερη ακαμψία, μεγαλώνει σε διαστάσεις διατηρώντας όμως το ίδιο ύψος (μήκος και πλάτος ανέβηκαν στα 4,48 και 1,83 μ. αντίστοιχα, το ύψος υποχώρησε στα 1,58 μ. και το μεταξόνιο αυξήθηκε στα 2,68 μ. από τα 2,6 μ.), υιοθετεί την πιο σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα της Audi, δίνει ιδιαίτερο βάρος στο σχεδιασμό των φωτιστικών σωμάτων, ενσωματώνει προηγμένες τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας, ενώ διαθέτει και μια πλήρη γκάμα κινητήρων. 

Συγκεκριμένα, βάση της γκάμας αποτελεί ο νέος 1,5 TSI του γκρουπ με σύστημα απενεργοποίησης των κυλίνδρων, ενώ μελλοντικά -προς το 2020- θα υπάρξει και μια υβριδική έκδοση. Αναφορικά με το εσωτερικό του, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, αυτό είναι πολύ μοντέρνο σχεδιαστικά, ενώ μεγαλύτερος είναι και ο χώρος των αποσκευών, όπως μας ανακοίνωσε η Audi (530 λίτρα από 365 λτ.).

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

LINGLONG STOXOS TOP 5
test center