H νέα ψηφιακή τεχνολογία OLED (Digital OLED) θα παρουσιαστεί στο Διεθνές Συμπόσιο του επόμενου μήνα με θέμα τα φωτιστικά σώματα των αυτοκινήτων.

Περισσότερες και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες θα αποκαλυφθούν στις 23 Σεπτεμβρίου.

Τα νέα φώτα της Audi στέλνουν ειδοποιήσεις

2.004 Επισκέψεις στο άρθρο (30/8/2019)

Σε μία νέα τεχνολογία φωτιστικών σωμάτων η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους πίσω προβολείς των αυτοκινήτων να αναβαίνουν με τέτοιο τρόπο ώστε να αποστέλλουν προειδοποιητικά μηνύματα στους άλλους οδηγούς, εργάζεται η Audi.

Η γερμανική φίρμα ήταν μία εκ των πρωτοπόρων που ασχολήθηκαν με τα φώτα τεχνολογίας LED και λέιζερ, ωστόσο δεν αρκείται σε αυτό καθώς ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να εισαγάγει τη νέα ψηφιακή τεχνολογία OLED (Digital OLED) και θα την παρουσιάσει στο Διεθνές Συμπόσιο του επόμενου μήνα με θέμα τα φωτιστικά σώματα των αυτοκινήτων.
 
Όντας μια εξελιγμένη μορφή της τεχνολογίας OLED, η Digital OLED δίνει τη δυνατότητα στα φωτιστικά σώματα να προβάλουν προσαρμοσμένα σχέδια φωτισμού. Αυτό γίνεται χάρη στη διαίρεση των πηγών φωτισμού OLED σε ένα πολύ μεγαλύτερο αριθμό μεμονωμένων τμημάτων. Για λόγους σύγκρισης να πούμε πως τα τρέχοντα φώτα OLED της Audi αποτελούνται μόνο από τέσσερα διαφορετικά τμήματα.
 
Τα νέα φώτα λοιπόν έχουν τη δυνατότητα να αποτελούνται από περισσότερα από 50 τμήματα τα οποία μπορούν να ενεργοποιηθούν ανάλογα με τις ανάγκες και να ρυθμίσουν τη φωτεινότητά τους. Ως αποτέλεσμα, η Audi λέει ότι οι σχεδιαστές μπορούν να «παράγουν μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων φωτισμού».
 
Έτσι η τεχνολογία Digital OLED τους δίνει την ελευθερία να προβάλλουν μηνύματα σε άλλα αυτοκίνητα μέσω των φώτων. Για παράδειγμα, η εταιρεία δήλωσε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει σύμβολα για να προειδοποιήσει τους άλλους οδηγούς για επικείμενους κινδύνους όπως ο πάγος ή η κυκλοφοριακή συμφόρηση.
 
Αυτές οι πληροφορίες θα μπορούσαν να σταλούν στο όχημα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Car-to-X και στη συνέχεια να κοινοποιηθούν στους άλλους χρήστες τους δρόμου μέσω των πίσω φωτιστικών σωμάτων. Η Audi παρουσίασε διάφορα πιθανά σύμβολα προειδοποίησης, συμπεριλαμβανομένων οριζόντιων και διαγώνιων γραμμών αλλά και σήμα σε τριγωνικό σχήμα.
 
Περισσότερες και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες θα αποκαλυφθούν στις 23 Σεπτεμβρίου, ενώ δεν αποκλείεται η τεχνολογία Digital OLED να εξοπλίζει το Q4 e-tron.

AUTOFIT PASXA
vw