Οικονομία στην κατανάλωση
4 φωτογραφίες »

Πάνε σχεδόν παντού: Τα 5 SUV με τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος

195.834 Επισκέψεις στο άρθρο (3/9/2021)

Όπως και οι επικοντιστές που είναι οι άλτες οι οποίοι πηδούν πιο ψηλά στον στίβο, έτσι και τα παρακάτω 5 SUV είναι αυτά με την μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος τα οποία μπορούν να περάσουν άνετα πάνω από κακοτράχαλα εμπόδια.

Η απόσταση από το έδαφος είναι μία παράμετρος που επηρεάζει την οδική συμπεριφορά και τις off road ικανότητες ενός SUV. Αν και βεβαίως η εικόνα τους στο κομμάτι αυτό δεν καθορίζεται αποκλειστικά από αυτή, εντούτοις είναι το βασικότερο «πολεμοφόδιο» για να τα φέρουν εις πέρας και σε πιο δύσκολες συνθήκες.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση, τόσο πιο εύκολα θα κινηθείς εκτός δρόμου, ενώ με την μαλακή ρύθμιση της ανάρτησης δεν θα ταλαιπωρεί τους επιβάτες του σε αυτές τις συνθήκες. Οι γωνίες, προσέγγισης εμποδίου, ράμπας και φυγής που αναφέρει ο κατασκευαστής του κάθε SUV/crossover, καταδεικνύουν επιπλέον την ικανότητά του να αντιμετωπίσει εμπόδια που καλείται να προσπελάσει. Αφού, λοιπόν, μάθαμε την αξία της απόστασης από το έδαφος, ας γνωρίσουμε αναλυτικά το Top5 των οικογενειακών SUV στον τομέα.

5. Jeep Compass 201 χλστ.
Πρώτο στην λίστα των μοντέλων με τη μεγαλύτερη απόσταση αμαξώματος από το έδαφος, είναι το ανανεωμένο Jeep Compass το οποίο στις συμβατικές εκδόσεις κινητήρα του (από 23.300 ευρώ), έχει «αέρα» από το οδόστρωμα στα 198 χιλιοστά. Με αυτή την απόσταση, το Compass μπορεί και ως δικίνητο να κινηθεί απροβλημάτιστα σε πατημένες εκτός δρόμου διαδρομές, εκμεταλλευόμενο τον συνδυασμό κινητήρα-κιβωτίου, αλλά και τις καλές γωνίες του αμαξώματος. Αν θέλετε ένα αυθεντικό SUV για τα δεδομένα της κατηγορίας, υπάρχουν και οι Plug-In Hybrid εκδόσεις του Jeep Compass. Αυτές ξεχωρίζουν για την απόσταση των 201 χλστ. από το έδαφος αλλά και τις αξιόλογες γωνίες αναρρίχησης, την τετρακίνηση που κλειδώνει (έως 15 χλμ./ώρα), τις κοντές σχέσεις και το σύστημα Jeep Selec-Terrain με λειτουργία Hill Descent Control και τα 5 διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας. Φυσικά σε αυτή την περίπτωση το κόστος και λόγω της Plug-In Hybrid τεχνολογίας του είναι αυξημένο (σ.σ. από 42.900 ευρώ).

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
(κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις, στο Autotriti.gr
Σχολιάστε
MINETTA ELECTRIFY
ALD KAI HLEKTRIKA