Στην εικόνα βλέπετε το πρωτότυπο του Toyota GR Yaris.

Τα πρώτα στοιχεία του νέου Toyota Yaris GRMN

11.345 Επισκέψεις στο άρθρο (24/12/2019)

Η Toyota δεν έχει αποκαλύψει επίσημα το νέο GR Yaris, κάτι που αναμένεται να συμβεί σε λίγες ημέρες, ωστόσο επειδή ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οι πρώτες πληροφορίες για την ακόμα ισχυρότερη έκδοση GRMN έκαναν την εμφάνισή τους!

Αν και ο ερχομός του ισχυρότερου Yaris GRMN δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, οι δηλώσεις του επικεφαλής μηχανικού του GR Yaris, Naohiko Saito ο οποίος μίλησε σε αυστραλιανά μέσα, επιβεβαίωσαν πως το εν λόγω μοντέλο είναι ένα από αυτά που εξετάζουν οι άνθρωποι της Toyota να δημιουργήσουν μέσα στα επόμενα χρόνια.
 
Μάλιστα οι πρώτες πληροφορίες από ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στην εταιρεία αναφέρουν πως το GRMN θα είναι ακόμα πιο ελαφρύ από το GR Yaris το βάρος του οποίου θα κυμαίνεται περίπου στα 1.180 κιλά. Σε αυτό ρόλο αναμένεται να παίξουν τα πολλά ανθρακονημάτινα στοιχεία που θα έχει, πολλά περισσότερα από αυτά με τα οποία είναι εξοπλισμένο το GR Yaris.
 
Αναφορικά με την ισχύ ο υπερτροφοδοτούμενος 3κύλινδρος κινητήρας 1,6 λίτρων που θα αποτελεί την «καρδιά» του GR Yaris θα ρυθμιστεί για να προσφέρει ακόμα περισσότερους ίππους στο GRMN. Να σημειώσουμε πως αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει οι τελικοί αριθμοί, η ισχύς του GR Yaris θα είναι άνω των 250 ίππων και η ροπή περίπου στα 350 Nm.
 
Για το GRMN έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας, όχι όμως και για το GR Yaris το οποίο θα δούμε επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκυο στις 10 Ιανουαρίου. Όταν το μοντέλο φτάσει στην ευρωπαϊκή αγορά το κόστος απόκτησης θα κυμαίνεται μεταξύ 40.000 και 50.000 ευρώ.  

Toyota
test center