Τέλη κυκλοφορίας: Εκπνέει σήμερα η παράταση

1.603 Επισκέψεις στο άρθρο (1/3/2021)

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα που μπορούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 ή να καταθέσουν τις πινακίδες τους.

Την τελευταία τους ευκαιρία για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας έχουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων αφού, σήμερα Δευτέρα 1 Μαρτίου λήγει και η τριήμερη παράταση που έδωσε το το υπουργείο Οικονομικών στους φορολογούμενους για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2021. Αυτή ήταν η δεύτερη παράταση που δόθηκε, μιας και η πληρωμή των τελών είχε παραταθεί μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου, εξαιτίας της παράτασης του lockdown αλλά και της ύπαρξης του νέου συστήματος ηλεκτρονικής «κατάθεσης» πινακίδων με τo οποίo έπρεπε να εξοικειωθούν οι Έλληνες πολίτες.
 

Τα τέλη κυκλοφορίας του 2021


Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν πληρώσουν μέχρι το τέλος της προθεσμίας τα τέλη κυκλοφορίας, θα τιμωρηθούν με την επιβολή προστίμων. Συγκεκριμένα όπως ορίζεται, το πρόστιμο εκπρόθεσμης καταβολής, μη καταβολής ή μειωμένης καταβολής στα τέλη κυκλοφορίας, ισούται με το ποσό των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Ως εκ τούτου το ποσό των τελών κυκλοφορίας διπλασιάζονται εάν δεν καταβληθούν στο ακέραιο έως και σήμερα 1η Μαρτίου. Αξίζει ωστόσο να τονιστεί πως πρόστιμα τελών κυκλοφορίας που τυχόν καταβλήθηκαν από 27/2/2021, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, επιστρέφονται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.
 

Οι πίνακες υπολογισμού των τελών κυκλοφορίας για τα καινούρια αυτοκίνητα 


Τα τέλη κυκλοφορίας του 2021 παραμένουν στα ίδια επίπεδα με αυτά του 2020, ενώ το φετινό ειδοποιητήριο περιλαμβάνει και έναν QR Code. Μέσω αυτού και από τη στιγμή που θα σκανάρεται οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα μπορούν να πληρώσουν τα τέλη μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό. Φυσικά όπως και τα προηγούμενα χρόνια έτσι και φέτος, τα τέλη μπορούν να καταβληθούν είτε με web banking ή με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και ΕΛΤΑ.

 Σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει ο αρμόδιος Υπουργός δεν θα δοθεί νέα παράταση.

ELASTIKA 2024
moto