Τέλος εποχής για τις Lotus Elise, Exige και Evora!
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τέλος εποχής για τις Lotus Elise, Exige και Evora!

2.010 Επισκέψεις στο άρθρο (23/12/2021)

Οι τελευταίες μονάδες των Lotus Elise, Exige και Evora βγήκαν από τη γραμμή παραγωγής και «σφράγισαν» με αυτό τον τρόπο το τέλος μίας εποχής για την βρετανική μάρκα.

Το τέλος μίας εποχής

Όλα έχουν μία αρχή και ένα τέλος και αυτός έφτασε για τις Lotus Elise, Exige και Evora που επίσημα πλέον αποτελούν παρελθόν, αφού η παραγωγική τους διαδικασία ολοκληρώθηκε. Τα τρία μοντέλα καθόρισαν την εταιρεία εδώ και δεκαετίες καθώς η Elise κυκλοφόρησε αρχικά το 1996, ακολούθησε η Exige τέσσερα χρόνια αργότερα, ενώ η Evora χρονολογείται από το 2009.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Θα μείνουν στην εταιρεία τα τρία μοντέλα

Η υπ' αριθμόν 35.124η και τελευταία Elise ήταν μια κίτρινη Sport 240 Final Edition, ενώ η 10.497η και τελευταία Exige Cup 430 Final Edition ήταν βαμμένη σε σκούρο πράσινο χρώμα. Όσον αφορά την Evora ολοκληρώθηκε στις 6.117 μονάδες με την τελευταία GT430 Sport να «φορά» ένα σκούρο μεταλλικό γκρι χρώμα. Τα τρία αυτά μοντέλα δεν θα διατεθούν προς πώληση, ούτε αποτελούν παραγγελίες. Θα παραμείνουν στην εταιρεία και θα γίνουν μέρος της συλλογής και φυσικά της κληρονομιάς που ακολουθεί την Lotus.

Σε 26 χρόνια η Lotus κατασκεύασε σύνολο 51.738 Elise, Exige και Evora

Τα τελευταία 26 χρόνια, η εταιρεία κατασκεύασε συνολικά 51.738 Elise, Exige και Evora και αυτό σημαίνει ότι «αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ της συνολικής παραγωγής της Lotus στην 73χρονη ιστορία της». Ωστόσο, οι αριθμοί είναι ακόμη υψηλότεροι καθώς η Lotus κατασκεύασε επιπλέον 9.715 σπορ αυτοκίνητα για τρίτους πελάτες όπως η Tesla και η GM. Αυτά τα μοντέλα περιλαμβάνουν το αυθεντικό Tesla Roadster καθώς και τo Opel Speedster. Συνέχεια του άρθρου >>>
ford
NISSAN