Τέσσερις νέες πλατφόρμες ετοιμάζει η Lotus

1.595 Επισκέψεις στο άρθρο (28/4/2021)

Η Lotus προετοιμάζεται να περάσει στη νέα της εποχή και όπως ανακοίνωσε σημαντική βοήθεια σε αυτό θα προσφέρουν τέσσερις πλατφόρμες πάνω στις οποίες εργάζεται.

Η Lotus αναμένεται να διαφοροποιηθεί τα επόμενα χρόνια, καθώς υπό την ιδιοκτησία της Geely φαίνεται πως έχει πάρει την απόφαση από μία σπορ εξειδικευμένη μάρκα να μετατραπεί σε ένα παγκόσμιο παίκτη της αγοράς αυτοκινήτου αυξάνοντας τη γκάμα των οχημάτων της, υιοθετώντας ταυτόχρονα την ηλεκτροκίνηση. Το ηλεκτρικό hypercar Evija και η Emira που ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες είναι η κορυφή του παγόβουνο καθώς το πλάνο της Lotus περιλαμβάνει και άλλες εργασίες.
 
Όπως έγινε γνωστό η βρετανική μάρκα εργάζεται πάνω σε τέσσερις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένης αυτής που χαρακτηρίζεται ως premium. Η εν λόγω πλατφόρμα έχει την ονομασία «Evolution» και αναπτύσσεται στο Ηνωμένο Βασίλειο με την υποστήριξη ομάδων που εδρεύουν στην Κίνα, τη Σουηδία και τη Γερμανία. Όπως ανακοίνωσε η μάρκα σκοπός της είναι να δημιουργήσει την πρώτη της παγκόσμια πλατφόρμα, που θα χρησιμεύσει ως ο θεμέλιος λίθος για μία σειρά από lifestyle  οχήματα που θα ακολουθήσουν βασισμένα πάνω σε αυτή. Δεν αποκλείεται ένα από αυτά να είναι ένα SUV.
 
Όσον αφορά τις άλλες πλατφόρμες, το «E-Sports» είναι το εσωτερικό όνομα που επιλέγεται για την αρχιτεκτονική των ηλεκτρικών σπορ αυτοκινήτων που θα υποστηρίζει μοντέλα μηδενικών εκπομπών ρύπων. Η ανάπτυξή της καθοδηγείται από την Lotus Engineering και υπάρχουν σχέδια για την πώληση της και σε άλλες μάρκες!
 
Από κει και πέρα η προαναφερθείσα Evija βασίζεται σε μία αρχιτεκτονική για hypercar με την κωδική ονομασία εσωτερικά της εταιρείας ως «Extreme» και θα κάνει το ντεμπούτο της αργότερα φέτος, όταν το ηλεκτρικό υπεραυτοκίνητο θα μπει στην παραγωγή. Τελευταία, είναι η αρχιτεκτονική στη οποία θα πατήσει η Emira, που θα κάνει ντεμπούτο στις 6 Ιουλίου.

test center
KIA