Η Mercedes C 180 BlueTEC είναι η φθηνότερη πετρελαιοκίνητη C-Class καθώς ξεκινά από τα 37.070 ευρώ.
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Mercedes C 180 BlueTEC είναι η φθηνότερη πετρελαιοκίνητη C-Class καθώς ξεκινά από τα 37.070 ευρώ.

Test: C 180 BlueTEC 116PS

63.618 Επισκέψεις στο άρθρο (4/3/2016)

Δοκιμάζουμε την «βασική» πετρελαιοκίνητη C-Class η οποία -όπως φαίνεται- μόνο βασική δεν είναι, αφού τα καταφέρνει υπερ-αποτελεσματικά στο hot κομμάτι της κατανάλωσης.

Στα γρήγορα: - Είναι 1,6 turbodiesel με 116 ίππους- Καίει 4,2 λτ./100 χλμ.Αν πριν τρία χρόνια έβαζες στοίχημα πως στην γκάμα της C-Class υπάρχει μία πετρελαιοκίνητη έκδοση με 1.600άρη κινητήρα και 116 ίππους, η οποία δεν πληρώνει τέλη κυκλοφορίας και η επίσημη μέση κατανάλωση ξεκινά από τα 3,8 λτ./100 χλμ., μάλλον θα έχανες. Σήμερα, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά και η Mercedes έχει πιάσει το σφυγμό της εποχής. 
Δοκιμάζουμε, λοιπόν, την «βασική» πετρελαιοκίνητη C-Class η οποία -όπως φαίνεται- μόνο βασική δεν είναι, αφού τα καταφέρνει υπερ-αποτελεσματικά στο hot κομμάτι της κατανάλωσης, καταφέρνει και κινείται ικανοποιητικά μέσα στην πόλη αλλά και εκτός, ενώ διατηρεί τα υψηλά επίπεδα άνεσης και ποιότητας κύλισης των μεγαλύτερων εκδόσεων. 
Στην έκδοση της δοκιμής, μάλιστα, έρχεται με το αυτόματο κιβώτιο 7G-TRONIC PLUS το οποίο ενισχύει την ευκολία μέσα στην πόλη και «κουμπώνει» ιδανικά με τον κινητήρα, όμως έχει αυξημένο extra κόστος (σχεδόν 3.000 ευρώ) και δεν απαλλάσσεται από την καταβολή τελών κυκλοφορίας όπως συμβαίνει με την αντίστοιχη χειροκίνητη έκδοση.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Mercedes
test center