Το νεότερο μοντέλο της Nio το ES6.

Θέλει να επεκταθεί παγκοσμίως η Nio

1.564 Επισκέψεις στο άρθρο (8/7/2019)

Η εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, Nio έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως η «Tesla της Κίνας» και όπως φαίνεται ακολουθεί τα χνάρια της αμερικανικής φίρμας, κάνοντας σκέψεις να επεκταθεί προς την Ευρώπη αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

Την είδηση αυτή αποκάλυψε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, William Li. Μιλώντας σε ευρωπαϊκά μέσα ο ισχυρός άντρας της Nio γνωστοποίησε πως η εταιρεία σχεδιάζει ήδη την επέκτασή της προς την αγορά της Ευρώπης, αλλά ο πρωταρχικός της στόχος είναι να ανταγωνιστεί τους Γερμανούς αντιπάλους στην Κίνα.
 
«Ναι. Θέλουμε να είμαστε ένα παγκόσμιο εμπορικό σήμα. Έχουμε περίπου 200 άτομα στο Μόναχο, για παράδειγμα. Αλλά είμαστε ακόμα μια πολύ νέα εταιρεία και έχουμε περιορισμένους πόρους» είπε αρχικά το αφεντικό της Nio και συνέχισε «Εάν επεκταθούμε στο εξωτερικό, θα πρέπει να είμαστε κερδοφόροι. Γι 'αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν επεκταθούμε έξω από την Κίνα. Είναι πολύ εύκολο να εισέλθεις σε μια καινούργια αγορά, αλλά πολύ δύσκολο να επιβιώσεις και να έχεις κέρδη».
 
Επιπλέον ο Li αναφέρθηκε και στο πρωτότυπο ET Preview που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάης τον Απρίλιο και από πολλούς χαρακτηρίστηκε ως ο αντίπαλος του Tesla Model 3. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν και πότε το concept θα μπει στη γραμμή παραγωγής είπε: «Αυτό ήταν μόνο για να δείξουμε το στυλ του αυτοκινήτου. Θα συγκεντρώσουμε όλες τις παρατηρήσεις μας και στη συνέχεια θα αποφασίσουμε πότε και πώς θα ξεκινήσουμε ένα σεντάν σε αυτό το τμήμα».
 
Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως επί του παρόντος η Nio διαθέτει δύο ηλεκτρικά SUV οχήματα το ES8 και το νεότερο ES6.   

BRIDGESTONE TURANZA 6
moto