3 φωτογραφίες »

Ο καλλιτέχνης και δημιουργός του σχεδίου ονομάζεται Shashank Das.

Θελκτική και μοντέρνα Ferrari 250 GTO

2.180 Επισκέψεις στο άρθρο (30/4/2020)

Αν θέλετε μια μοντέρνα εκδοχή της Ferrari 250 GTO που να διατηρεί σε γενικές γραμμές τα στοιχεία της πρώτης, είναι αυτή εδώ. Δεν αποτελεί επίσημο σχέδιο της μάρκας, ωστόσο φέρνει το ιστορικό μοντέλο της ιταλικής μάρκας στη σήμερον ημέρα.


Η Ferrari εμφάνισε για πρώτη φορά στο κοινό την Ferrari 250 GTO το 1962, ένα μοντέλο το οποίο έμελλε να κατασκευαστεί σε μόλις 36 μονάδες για να φτάσει σήμερα να πωλείται μέσω δημοπρασίας σε τιμές αντίστοιχες των 70 εκατομμυρίων δολαρίων.
 
Εκτός λοιπόν από σπουδαίο «λάφυρο» για κάθε συλλέκτη, η Ferrari αυτή αποτελεί πεδίο έμπνευσης και δουλειάς για έναν ανεξάρτητο σχεδιαστή που φαντάστηκε μία πιο μοντέρνα εκδοχή της. Έτσι βασιζόμενος στο αρχικό μοντέλο, αλλά προθέτοντας στοιχεία όπως τα LED φωτιστικά σώματα και τις απολήξεις της εξάτμισης να καταλήγουν στο πλάι, ολοκλήρωσε το έργο του αναφορικά με την εξωτερική εμφάνιση. Φυσικά αλλαγές υπάρχουν και στο εσωτερικό το οποίο έρχεται ως δάνειο από την LaFerrari.
 
Ο καλλιτέχνης ονομάζεται Shashank Das και μεταξύ άλλων αναφέρει πως οι ζάντες προέρχονται από τη Vossen, ενώ είναι εμφανές πως μια σημαντική αλλαγή είναι το εξωτερικό χρώμα, που στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι το συνηθισμένο κόκκινο, αλλά ένα πολύ εντυπωσιακό μαύρο.

Ποιος ξέρει, ίσως αν η Ferrari ετοίμαζε την αναβίωση της 250 GTO να ήταν κάπως έτσι...

Toyota
test center