2 φωτογραφίες »

Η εικόνα που διέρρευσε και δείχνει τον ερχομό των νέων μοντέλων.

Θέμα χρόνου ο ερχομός του νέου Toyota GR 86

5.337 Επισκέψεις στο άρθρο (26/3/2020)

Το GT 86 θα μετονομαστεί σε GR 86 και θα λάβει καινούριο μοτέρ όταν παρουσιαστεί επίσημα το καλοκαίρι του 2021. Διαβάστε τι μαθαίνουμε.

Το νέας γενιάς Toyota GT 86 θα ονομαστεί σε GR 86 και αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το 2021 σύμφωνα τουλάχιστον με όσα διέρρευσαν από μια εταιρική παρουσίαση που έλαβε χώρα στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, διέρρευσε μια εικόνα που δείχνει ποια μοντέλα αναμένεται να παρουσιάσει η Toyota αλλά και το πότε θα γίνει αυτό. Πρώτο αυτοκίνητο που βλέπουμε είναι το νέο Sienna που έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί το φθινόπωρο του 2020 μαζί με ένα ολοκαίνουριο crossover χωρίς να αποκαλύπτεται το όνομά του. Ακολουθεί το νέο GR 86 το καλοκαίρι το 2021, το τρίτο τρίμηνο του έτους θα ακολουθήσει ένα νέο CUV ενώ προς τα τέλη του έτους είναι προγραμματισμένο να κάνει ντεμπούτο το νέο Τundra. Τέλος, τα πρώτα νέα μοντέλα που θα δούμε το 2022 από την Toyota θα είναι τα νέας γενιάς 4Runner και Sequoia.

Πηγές μέσα από το στρατόπεδο της ιαπωνικής φίρμας κάνουν επίσης λόγο πως τόσο το GR 86 όσο και το νέο BRZ θα λάβουν την ισχύ τους από τον 4κύλινδρο turbo boxer FA24 κινητήρα της Subaru, που χρησιμοποιείται σήμερα στα Ascent, Legacy και Οutback, με ιπποδύναμη κοντά στα 260 άλογα. Νέα θα είναι και η πλατφόρμα στην οποία θα βασιστούν, αφού οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο πως θα χρησιμοποιηθεί πιθανότατα η TNGA αρχιτεκτονική της Toyota επειδή τα νέα δάπεδα της Subaru δεν «βολεύουν» για την κατασκευή πισωκίνητων αυτοκινήτων.

Επίσης, πολλές είναι οι φήμες σχετικά με τις αλλαγές που θα δούμε στη νέα γενιά των GR 86/BRZ, αφού πολλοί είναι αυτοί που αναφέρουν πως υπάρχει πιθανότητα να δούμε τα μοντέλα να γίνονται 4θέσια. Σίγουρο είναι πάντως πως η εξωτερική σχεδίαση θα εκμοντερνιστεί και ο εσωτερικός διάκοσμος θα ανέβει επίπεδο.
 

SPRING SEAT
NISSAN