Τι Toyota αγοράζω μέχρι 15 χιλιάρικα;
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Τι Toyota αγοράζω μέχρι 15 χιλιάρικα;

33.481 Επισκέψεις στο άρθρο (13/4/2022)

Τo Aygo X και το Yaris είναι τα δύο μοντέλα της Toyota που αποτελούν τις δύο πιο οικονομικές επιλογές στην γκάμα της, για όποιον επιθυμεί να αγοράσει ένα σύγχρονο και σβέλτο αυτοκίνητο πόλης χωρίς να ξοδέψει μια περιουσία.

Όλα τα Toyota που μπορώ να αγοράσω με 15.000 ευρώ

Ένα από τα όπλα της Toyota στη μάχη που δίνει κάθε μήνα για τον τίτλο της μάρκας με τις περισσότερες πωλήσεις είναι το γεγονός πως διαθέτει μια πλούσια γκάμα που περιλαμβάνει μοντέλα μίνι όπως το νέο Aygo X έως ευρύχωρα οικογενειακά SUV σαν το RAV4, σε πλήθος εκδόσεων και με μεγάλο εύρος τιμών. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν πως η Toyota έχει φροντίσει να προσφέρει μια σειρά από επιλογές για όποιον επιθυμεί να αγοράσει ένα καινούριο αυτοκίνητο, αλλά δεν θέλει να δώσει μια περιουσία. Με 15.000 ευρώ, αυτή την στιγμή, η ιαπωνική φίρμα διαθέτει το νέας γενιάς Aygo X αλλά και το Toyota Υaris, το ελληνικό best seller του 2021. Πάμε να δούμε συγκεκριμένα τι επιλογές υπάρχουν:

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Toyota Aygo X από 13.920 ευρώ

Το τρίτης γενιάς Aygo (Χ) απέκτησε crossover στοιχεία (εξ ου και το Χ στο όνομά του) και σχεδίαση, μεγάλωσε προς κάθε κατεύθυνση και έχει πλέον 131 χιλιοστά απόσταση από το έδαφος, για να μπορεί ο οδηγός να «κάθεται» πιο ψηλά και να κυκλοφορεί ευκολότερα μέσα στην πόλη, αλλά και εκτός αυτής για light off road εξορμήσεις. Το εσωτερικό του δανείζεται πολλά στοιχεία από το Yaris, όπως το τιμόνι και τα χειριστήρια του κλιματισμού, ενώ στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει  μία οθόνη αφής που στηρίζει το σύστημα infotainment. Όσον αφορά στο διαμέρισμα του χώρου αποσκευών, αυτό χωρά 231 λίτρα.  Μόνη επιλογή στα μοτέρ είναι ο ατμοσφαιρικός βενζινοκινητήρας χωρητικότητας 1 λίτρου, που αποδίδει 72 ίππους και 93 Nm ροπής. Ο γνώριμος 1.000άρης που συμμορφώνεται με τη νόρμα Euro6D συνεργάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων. Η κατανάλωση, σύμφωνα με την φίρμα φτάνει τα 4,8 λτ./100 χλμ. ενώ στο κομμάτι των επιδόσεων, το 0-100 γίνεται σε 14,9 δλ και η μέγιστη τελική φτάνει τα 158χλμ./ώρα . Από πλευράς ρύπων, το Aygo X εκπέμπει 107 γρ. CO2 κατά WLTP, κάτι που σημαίνει ότι κυκλοφορεί ελεύθερα στο Δακτύλιο.

Το Aygo X προσφέρεται στην βασική έκδοση «Χ» με τιμή από 13.920 ευρώ και περιλαμβάνει πλούσιο εξοπλισμό: οθόνη αφής 7 ιντσών για το σύστημα ψυχαγωγίας, δύο ηχεία, Bluetooth, υποδοχή USB, ηλεκτρικό τριάκτινο τιμόνι, air-condition, έγχρωμη οθόνη TFT 4,2 ιντσών στον πίνακα οργάνων, adaptive cruise control, ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά, 6 αερόσακους, φώτα ημέρας LED μπροστά και πίσω, προβολείς follow-me-home, αυτόματη διακοπή προβολέων, ατσάλινες ζάντες 17 ιντσών, πλήθος συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης και ασφάλειας κ.α. Το επόμενο βήμα γίνεται με την έκδοση X-Play που ξεκινάει από 14.520 ευρώ και περιλαμβάνει σε σχέση με την Χ, 2 ακόμη ηχεία, πιο λεπτομερή επένδυση σε επιλογέα ταχυτήτων και ταμπλό, εικόνα από κάμερα οπισθοπορίας στην οθόνη αφής, εμπρός κάτω γρίλια σε χρώμα μαύρο, Piano Black εξωτερικούς καθρέφτες ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους κ.α. Τέλος, αν ανέβουμε ελάχιστα χρηματικά, με 15.220 ευρώ υπάρχει η έκδοση X-Style που προσφέρει επιπλέον οθόνη αφής 8 ιντσών και εμπρός προβολείς ομίχλης.

Toyota Yaris σε δύο εκδόσεις από 14.640 ευρώ

Ο αδιαμφησβήτητος «βασιλιάς» της ελληνικής αγοράς έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από το Aygo X κάτι που του δίνει την δυνατότητα να προσφέρει στους επιβάτες μεγαλύτερη άνεση και χώρο αποσκευών 286 λίτρων. Η καμπίνα, αν έχει κάποια κοινά σημεία με το Aygo X, διαθέτει πιο μοντέρνο και κομψό design και διακρίνεται για την πρακτικότητα  και την κορυφαία της εργονομία.

To Υaris διατίθεται με 1.500άρη κινητήρα βενζίνης 125 ίππων και με υβριδική έκδοση αλλά κάτω από τις 15.000 ευρώ υπάρχει μόνο ο 1.000άρης κινητήρα που βρίσκεται κάτω από το καπό του Aygo X σε συνδυασμό με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο (5,2 λτ. κατανάλωση, 14,6 δλ για το 0-100,  160χλμ μέγιστη τελική) με τιμή από 14.640 στο εξοπλιστικό επίπεδο Active που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ηλεκτρικούς καθρέφτες, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, air condition, οθόνη αφής 7 ιντσών για το σύστημα infotainment, ατσάλινες  ζάντες 15 ιντσών, 4 ηχεία και δερμάτινες επενδύσεις σε επιλογέα και τιμόνι, θύρα USB. Κάνοντας την υπέρβαση και δίνοντας 15.740 ευρώ, υπάρχει και η έκδοση Active Plus που περιλαμβάνει στον εξοπλισμό της επιπλέον ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών, ηλεκτρικά παράθυρα και πίσω, αισθητήρες βροχής και μεγαλύτερη οθόνη αφής 8 ιντσών στο εσωτερικό.

Παίρνεις πλούσιο Toyota με 15 χιλιάρικα!
- Από 13.920 ευρώ το ολοκαίνουργιο Aygo X και σε τρεις εκδόσεις
- Best Seller, Toyota Yaris σε δύο εκδόσεις από 14.640 ευρώ
- Αμφότερα με το αξιόπιστο ατμοσφαιρικό 1,0 λτ. μοτέρ των 72 ίππων
Εσύ ποιο θα αγόραζες; Το Aygo X ή το Yaris; Ποια έκδοση θα επέλεγες;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

MERCEDES NEW RANGE
OPEL