Τι πρέπει να κάνω για να πάω στο συνεργείο;

43.899 Επισκέψεις στο άρθρο (24/3/2020)

Το autotriti.gr επιβεβαιώνεται από την ανακοίνωση του ΣΕΑΑ. Τι γίνεται αν χρειάζεται επισκευή ή συντήρηση το αυτοκίνητο μου; Μπορώ να πάω στο συνεργείο και, αν ναι, τι συμπληρώνω στην φόρμα; Δες τις απαντήσεις σε αυτά και πολλά ακόμη συχνά ερωτήματα.


Ενημέρωση 26/3: Με επίσημη ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων και Δικύκλων (ΣΕΑΑ) ενημερώνει τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις, πως επί του παρόντος είναι νόμιμη και επιτρέπεται η προσέλευση στα συνεργεία και τις εκθέσεις αυτοκινήτων.

Το autotriti.gr επιβεβαιώθηκε, καθώς είχε ενημερώσει τους αναγνώστες από τις 24 Μαρτίου για αυτή την δυνατότητα. Διαβάστε παρακάτω τι χρειάζεται να κάνετε, για να μεταβείτε νόμιμα στο συνεργείο ή την έκθεση αυτοκινήτου της επιλογής σας.

Τι πιο ασφαλές για τις –απαραίτητες- μετακινήσεις μας αυτή την περίοδο από το αυτοκίνητο; Το αυτοκίνητο μπορεί να γίνει ο «Δούρειος Ίππος» που θα μας προστατεύσει σε μετακινήσεις, όπως για να πάμε στην δουλειά μας ή σε κάποια τράπεζα, στο σούπερ μάρκετ ή για τις προμήθειες από κάποιο φαρμακείο, όπως επίσης και για μερικά ακόμη, απαραίτητα το τονίζουμε(!), δρομολόγια. Τι γίνεται όμως αν χαλάσει κάτι ή χρειάζεται επειγόντως συντήρηση;

Καταρχάς, σημειώστε πως, τα τμήματα after sales και τα συνεργεία των περισσοτέρων ελληνικών αντιπροσωπειών, καθώς επίσης και πολλές ανεξάρτητες επιχειρήσεις με παράδοση στον κλάδο της καλής συντήρησης αυτοκινήτου, παραμένουν ανοιχτά κατόπιν κυβερνητικών αποφάσεων. Ένα από τα παραδείγματα και το πανελλαδικό δίκτυο επίσημων διανομέων και επισκευαστών της Peugeot, το οποίο παραμένει ανοιχτό για καθολική εξυπηρέτηση των πελατών.

Μάλιστα, οι άνθρωποι της εταιρείας έχουν αναρτήσει «οδηγίες προς ναυτιλομένους» στην επίσημη ιστοσελίδα της Peugeot για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθεί κάθε ενδιαφερόμενος, η οποία ισχύει φυσικά και για τις υπόλοιπες μάρκες. Ας δούμε αναλυτικά, τι πρέπει να κάνει όποιος χρειάζεται να προσέλθει σε κάποια έκθεση αυτοκινήτου ή στο συνεργείο:
  • Συμπλήρωση αίτησης τύπου Β από το forma.gov.gr και επιλογή του Β2 (Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους). Η αίτηση πρέπει να φέρει την υπογραφή του ενδιαφερόμενου και τα στοιχεία του. (Κατεβάστε εδώ την Βεβαίωση Μετακίνησης τύπου Β)
  • Εναλλακτικά μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση. Το SMS πρέπει να είναι της μορφής: X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας, όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 2 που αντιστοιχεί στην παρακάτω αιτιολογία. (Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους)
Καταλήγοντας, αξίζει να αναφέρουμε πως, συγκεκριμένα η Peugeot, προσφέρει στους πελάτες της την δυνατότητα επικοινωνίας με όλους τους συνεργάτες του δικτύου και εξ αποστάσεως, χρησιμοποιώντας τις φόρμες επικοινωνίας που είναι διαθέσιμες στο www.peugeot.gr.

Σημειώστε πως, οι επαγγελματίες του κλάδου που παραμένει στις υπηρεσίες του καταναλωτικού κοινού:
  • εστιάζουν στην σχολαστική, καθημερινή καθαριότητα στους χώρους εργασίας
  • χρησιμοποιούν ειδικά προστατευτικά καλύμματα για να περιορίζουν τις επαφές με το αυτοκίνητό σας
  • διαθέτουν τα κατάλληλα απολυμαντικά υλικά, σε όλα τα τμήματα εργασίας της επιχείρησης (για χέρια και επιφάνειες)
  • εφαρμόζουν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες για να προστατεύσουν τους πελάτες και το προσωπικό τους.

Περάστε δημιουργικά τον χρόνο σας «παίζοντας» με τους διαμορφωτές των εταιρειών:
 
1ο μέρος | Τα Toyota, Peugeot, Ford & Mercedes των ονείρων μας

2ο Μέρος | Φτιάξε Hyundai, Nissan, Citroen & Renault όπως τα θέλεις

3ο μέρος | Volkswagen, Opel & Fiat όπως τα ονειρεύεσαι

4ο μέρος | Kia, SEAT, Audi & Skoda στα γούστα σου

NEO TRANSPORTER
test center