Το ποσό των 76.300 ευρώ θα πρέπει να καταβάλει όποιος επιθυμεί να αποκτήσει το νέο Audi Q8.

Τιμές του νέου Audi Q8

14.424 Επισκέψεις στο άρθρο (9/7/2018)

Το νέο Audi Q8 έκανε την επίσημη παρουσίαση του πριν από περίπου ένα μήνα και πλέον έρχονται σιγά σιγά οι πρώτες τιμές για τις εκδόσεις του γερμανικού SUV. Δείτε περισσότερα.

Το ποσό των 76.300 ευρώ θα πρέπει να καταβάλει όποιος επιθυμεί να αποκτήσει το νέο Audi Q8 στην αγορά της Γερμανίας. Η τιμή αυτή αντιστοιχεί στην έκδοση με την οποία λαναρίστηκε το νέο SUV και συγκεκριμένα αφορά το 50 TDI, που θα εξοπλίζεται με τον V6 3,0 λίτρων diesel κινητήρα απόδοσης των 286 ίππων που δίνει την δυνατότητα στο μοντέλο να κάνει τα 0-100 σε 6,3 δευτερόλεπτα με μέγιστη τελική τα 232 χλμ./ώρα.
 
Από κει και πέρα στις αρχές του επόμενου έτους θα προστεθεί μια λιγότερο ισχυρή έκδοση (45 TDI) του ίδιου κινητήρα με 231 άλογα. Όπως αναφέρουν τα μέσα του εξωτερικού το κόστος του συγκεκριμένου μοντέλου θα ξεκινά κάτω από τις 70.000 ευρώ, ενώ τα ίδια μέσα αναφέρουν πως η τιμή του ισχυρότερου SQ8 θα ξεκινά πάνω από τις 100.000 ευρώ πάντα αναφορικά με την γερμανική αγορά.  
Από κει και πέρα να θυμίσουμε πως όλα τα μοτέρ θα εξοπλίζονται με ήπια υβριδική τεχνολογία 48Volt που απαρτίζεται από μια μπαταρία λιθίου και μια γεννήτρια που θα επιτρέπει στο μοντέλο να έχει τον κινητήρα ανενεργό σε ταχύτητες από 22 μέχρι 160 χλμ./ώρα (αρκεί ο οδηγός να μην πατάει γκάζι) ενώ κατά την διάρκεια του φρεναρίσματος, ανακτώνται μέχρι και 12 kW ισχύος.
 
Τέλος να αναφέρουμε πως μεταξύ άλλων στο νέο Q8 η Audi προσφέρει προαιρετικά το σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης. Το σύστημα έχει την δυνατότητα αλλαγής διεύθυνσης των πίσω τροχών έως 5 μοίρες, αντίθετα στη φορά κίνησης στις χαμηλές ταχύτητες και κατά τη φορά κίνησης στις υψηλές, μικραίνοντας αντίστοιχα τον κύκλο στροφής και βελτιώνοντας την κατευθυντικότητα.

FORD
Audi