Το μοντέλο μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει αποχαιρετήσει.

«Τίτλοι» τέλους για το SEAT Alhambra

3.024 Επισκέψεις στο άρθρο (27/3/2020)

Όλα τα πράγματα στη ζωή έχουν μία αρχή και ένα τέλος. Το ίδιο ισχύει και για τα αυτοκίνητα και στην προκειμένη περίπτωση το ίδιο ισχύει για το SEAT Alhambra για το οποίο έφτασε το πλήρωμα του χρόνου αφού πολύ σύντομα θα βγει από τη γραμμή παραγωγής.


Σύμφωνα με αναφορές των βρετανικών μέσων ενημέρωσης το μακροχρόνιο πολυμορφικό μοντέλο, που έκανε το ντεμπούτο το 1996 μπαίνοντας στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της Palmela στην Πορτογαλία, μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει αποχαιρετήσει. Στη διάρκεια τη ζωής του δημιούργησε δύο γενιές, με τη δεύτερη και τελευταία να ξεκινά το 2011, ενώ μέχρι σήμερα δέχτηκε διακριτικές ενημερώσεις.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως το 2019 δεν ήταν μια κακή χρονιά για τους ανθρώπους της SEAT, καθώς οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 6,3% στις 23.700 μονάδες, αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν ήταν αρκετό για να κρατήσει ζωντανό το Alhambra και αυτή τη δεκαετία, αφού η στροφή προς τα SUV/crossover έχει απομακρύνει το ενδιαφέρον από τα ευρύχωρα πολυμορφικά.
 
Να σημειωθεί πως οι Βρετανοί υποστηρίζουν ότι το τέλος του SEAT Alhambra αποτελεί τον προάγγελο και για το τέλος του VW Sharan. Το αντίστοιχο γερμανικό μοντέλο που παράγεται στο ίδιο εργοστάσιο με το Alhambra και μοιράζονται πλήθος στοιχείων θα παραμείνει προς πώληση μέχρι το τέλος του έτους και στη συνέχεια θα πει και αυτό το δικό του αντίο!
 
Θυμίζουμε πως η γερμανική φίρμα παρά την έλευση της 8η γενιάς του Golf δεν αναμένεται να κατασκευάσει το Golf Sportsvan, χάνοντας έτσι ένα ακόμα πολυμορφικό. Παράλληλα πιστεύεται πως το Touran θα τερματιστεί επίσης, καθώς αυτά τα δύο μοντέλα φέρονται να αντικαθίστανται από ένα νέο αυτοκίνητο εμπνευσμένο από Variosport που εντοπίστηκε ως δοκιμαστικό μοντέλο στα τέλη του 2018. Με δύο λόγια το Variosport πρόκειται για ένα πολυμορφικό που διατίθεται αυτή τη στιγμή στην Κίνα με μήκος 5,3 μέτρα.

ALL SEASON FALKEN VS GOODYEAR
citroen