4 φωτογραφίες »

Η εικόνα είναι ανεξάρτητη από τη smart και προέρχεται από την ιστοσελίδα autoexpress.

Στις αγορές το ηλεκτρικό SUV της smart

3.289 Επισκέψεις στο άρθρο (18/5/2021)

Η smart προετοιμάζεται να παρουσιάσει το πρώτο της SUV και ένα ανεξάρτητο σχέδιο προσφέρει μία πρώτη εικόνα για την εξωτερική εμφάνιση που αναμένεται να έχει το μοντέλο.

Η Mercedes και η Geely (ιδιοκτήτες της smart) σκοπεύουν να αποκαλύψουν το concept πάνω στο οποίο θα βασιστεί το πρώτο SUV της smart στο Σαλόνι Αυτοκινήτου που θα πραγματοποιηθεί στο Μόναχο τον προσεχή Σεπτέμβριο. Το νέο μοντέλο, γνωστό στα κεντρικά γραφεία των δύο εταιρειών με την κωδική ονομασία HX11, είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα αναπτυχθεί από κοινού από τη Mercedes και τη Geely, η οποία κατέχει μερίδιο 50% στην smart.
 
Σήμερα, ένα ανεξάρτητο σχέδιο βασισμένο σε επίσημα σκίτσα της μάρκας, έρχεται για να προσφέρει μία πρώτη «γεύση» για την εμφάνιση που θα έχει το μοντέλο, το οποίο θυμίζουμε πως θα εξοπλίζεται με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Αυτός είναι και ο λόγος που πρώτα απ όλα παρατηρούμε μια εντελώς κλειστή μάσκα, ενώ το σχέδιο μας δείχνει πως χαρακτηριστικά όπως οι μεγάλες ζάντες, οι μπάρες οροφής, τα LED φωτιστικά σώματα και τα μαύρα πλαστικά προστατευτικά στις καμάρες των τροχών θα είναι παρόντα.
 
Το νέο smart SUV θα είναι πεντάθυρο και πενταθέσιο, ενώ αναμένεται να γίνει το μεγαλύτερο μοντέλο της μάρκας μέχρι σήμερα, με μήκος περίπου 4 μέτρων. Αναφορές κάνουν λόγο ότι θα βασιστεί στην πλατφόρμα Sustainable Experience Architecture (SEA) της Geely. Η εν λόγω πλατφόρμα μπορεί να φιλοξενήσει έως και τρεις ηλεκτρικούς κινητήρες, ωστόσο προηγούμενα ρεπορτάζ ανέφεραν πως στην περίπτωση του SUV της smart θα υπάρχει ένας ηλεκτρικός κινητήρας τοποθετημένος στον πίσω άξονα. Η ισχύς του θα φτάνει ακόμα και τα 270 άλογα και μια μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα μικρότερη από 70kWh θα προσφέρει αυτονομία 500 χιλιομέτρων. Δεν αποκλείεται ωστόσο να υπάρχουν και άλλες εκδόσεις με μικρότερη αυτονομία, αλλά χωρίς αυτή να πέφτει κάτω από το τα 320 χιλιόμετρα. Βέβαια, όλα αυτά θεωρητικά, καθώς η μάρκα προς ώρας δεν έχει αποκαλύψει τίποτα σχετικά με τις προδιαγραφές του αυτοκινήτου.  
 
Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί πως μετά τα αποκαλυπτήρια του πρωτότυπου, η παρουσίαση του μοντέλου παραγωγής έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2022, πριν το μοντέλο μπει στις αγορές το 2023.

AUTOFIT PASXA
vw