Το σχέδιο αποτελεί δουλειά του ανεξάρτητου σχεδιαστή Daniel Platek.

Το έργο του Platek ονομάστηκε Concept E-Zero.

Το Concept E-Zero είναι η ηλεκτρική McLaren;

1.627 Επισκέψεις στο άρθρο (15/7/2019)

Η McLaren κάνει σχέδια για να παρουσιάσει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό supercar και βάζει στην «πρίζα» τους ανεξάρτητους σχεδιαστές, οι οποίοι σπεύδουν να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις σχετικά με την εμφάνιση του μοντέλου.

Η βρετανική εταιρεία κατά το παρελθόν έχει αναφερθεί στο γεγονός πως εργάζεται πάνω σε ένα ηλεκτρικό μοντέλο, αλλά από τότε μέχρι και σήμερα δεν έχουμε καμία ένδειξη για το πώς θα είναι ή ακόμα για το πότε πρόκειται να παρουσιαστεί. Για το πρώτο τη λύση φρόντισε να δώσει ο ανεξάρτητος σχεδιαστής Daniel Platek που έχει ονειρευτεί τη μορφή που θα μπορούσε να πάρει.
 
Το έργο του Platek ονομάστηκε Concept E-Zero και εμπνέεται από την εξωτερική εμφάνιση της McLaren M6GT του 1969. Το τελευταίο μοντέλο, που βασίστηκε στο πλαίσιο της αγωνιστικής M6B, προορίζονταν να γίνει το πρώτο οδικό αυτοκίνητο της μάρκας, όμως ο θάνατος του Bruce McLaren στις 2 Ιουνίου 1970 έβαλε τέλος στα όσα σχέδια είχαν γίνει μέχρι τότε και το μοντέλο δεν κατασκευάστηκε ποτέ.
 
Η πιο προφανής ομοιότητα μεταξύ του Concept E-Zero και της M6GT είναι η έντονη παρουσία του γυάλινου στοιχείου που όπως βλέπουμε καλύπτει μεγάλος μέρος του αυτοκινήτου. Στο πίσω μέρος το μοντέλο μοιράζεται χαρακτηριστικά που βρίσκουμε ήδη σε υπάρχοντα μοντέλα, όπως τα λεπτά LED φωτιστικά σώματα και τν αεροδυναμικό διαχύτη. Στο μπροστινό μέρος η μεγάλη έκταση του παρμπρίζ περιορίζει αυτή του καπό, ενώ το ρόλο φωτιστικών σωμάτων παίζουν δύο λεπτές LED γραμμές.
 
Ο καλλιτέχνης υποστηρίζει πως το Concept E-Zero τροφοδοτείται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι αντλούν ισχύ από μία μεγάλη μπαταρία που είναι τοποθετημένη κάτω από το πάτωμα.
 
Δεν ξέρουμε αν το ηλεκτρικό supercar της McLaren θα είναι κάπως έτσι, ωστόσο αν μη τι άλλο η δουλειά του Platek είναι ιδιαιτέρως καλή.  

Toyota
test center