Το Ford F-150 Lightning Switchgear είναι έτοιμο για... πτήσεις
14 Φωτογραφίες »

Το Ford F-150 Lightning Switchgear είναι έτοιμο για... πτήσεις

4.238 Επισκέψεις στο άρθρο (18/1/2024)

- Μοναδικό δημιούργημα της Ford Performance και της RTR.
- Προσαρμοσμένο εξωτερικό με έξτρα απόσταση από το έδαφος.
- Αγωνιστική καμπίνα με 2+3 καθίσματα Recaro.
- Με 588 ηλεκτρικούς ίππους από δύο μοτέρ.

Μοναδικό δημιούργημα της Ford Performance και της RTR

Το ηλεκτρικό Pick-Up που βλέπετε ονομάζεται Ford F-150 Lightning Switchgear Concept, βασίζεται στο Ford F-150 Lightning και αποτελεί μοναδικό δημιούργημα της αμερικανικής μάρκας. Το εντυπωσιακό θηριώδες... αγροτικό, διαθέτει προσαρμοσμένο αμάξωμα, ανάρτηση ειδικά ρυθμισμένη για off-road αγώνες και ελαστικά 37 ιντσών, αλλά και ειδικά διαμορφωμένη αγωνιστική καμπίνα.

Προσαρμοσμένο εξωτερικό με έξτρα απόσταση από το έδαφος

Μιλώντας πιο συγκεκριμένα, το Ford F-150 Lightning Switchgear Concept είναι κατασκευασμένο από τη Ford Performance και την RTR. Διαθέτει ένα εντυπωσιακό εξωτερικό προσαρμοσμένο κατάλληλα με μπόλικα στοιχεία από ίνες άνθρακα. Το κιτ αμαξώματος που έχουν ενσωματώσουν οι δημιουργοί του χαρακτηρίζεται από διογκωμένα φτερά και έντονους αεραγωγούς. Όπως προαναφέραμε το Ford F-150 Lightning Switchgear Concept διαθέτει ανάρτηση προσαρμοσμένη για off-road που του προσθέτει έξτρα απόσταση από το έδαφος, ανάλογη με 343 χιλιοστά μπροστά και 279 χιλιοστά πίσω.   
 
Οι αλλαγές συνεχίζονται και περιλαμβάνουν νέους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες που συμβάλλουν στη βελτίωση των γωνιών προσέγγισης και διαφυγής. Παρούσα είναι και μία προστατευτική πλάκα μπροστά, αλλά και μία αεροτομή στο πίσω μέρος. Η πιο αξιοσημείωτη αναβάθμιση είναι οι τροχοί 18 ιντσών που είναι τυλιγμένοι σε ελαστικά Nitto Ridge Grappler 37 ιντσών. Τελευταίο χαρακτηριστικό είναι η σιδεριά στην καρότσα που μπορεί να αποτελέσει τη βάση στήριξης για δύο εφεδρικούς τροχούς.

Αγωνιστική καμπίνα με 2+3 καθίσματα Recaro

Η Ford δεν είπε πολλά για την καμπίνα, αλλά διαθέτει μπροστά και πίσω 2+3 καθίσματα Recaro Sportster ORV με ζώνες ασφαλείας έξι σημείων. Μπορούμε επίσης να δούμε ένα μοναδικό ταμπλό, μια μπάρα ασφαλείας πίσω από τα καθίσματα, ενώ αυτό το μεταλλικό κάθετο «ραβδί» στα δεξιά του οδηγού είναι το χειρόφρενο.

Με 588 ηλεκτρικούς ίππους από δύο μοτέρ

Κλείνοντας, να σημειωθεί πως το Ford F-150 Lightning Switchgear Concept δεν φέρει κάποια αλλαγή στο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, διατηρώντας αυτό του Ford F-150 Lightning. Αυτό σημαίνει πως μία μπαταρία 131 kWh, τροφοδοτεί δύο ηλεκτρικά μοτέρ με συνδυαστική ισχύ 588 ίππων και 1.050 Nm ροπής.

Συνέχεια του άρθρου >>>
citroen
test center