3 φωτογραφίες »

Οι δοκιμές σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ θα συνεχιστούν και μελλοντικά.

Το Ford Kuga εξελίσσει την αυτόνομη οδήγηση

2.138 Επισκέψεις στο άρθρο (22/10/2020)

Η Ford και η Argo AI συνεχίζουν να εξελίσσουν τα αυτόνομα συστήματα οδήγησης και πρόσφατα κυκλοφόρησαν το δοκιμαστικό μοντέλο τέταρτης γενιάς που βασίζεται τώρα στην πλατφόρμα του υβριδικού Kuga.


Το νέο όχημα, όπως επισημαίνει, η Ford διαθέτει τα τελευταία τεχνολογικά συστήματα στους τομείς της ανίχνευσης και του υπολογισμού, με την εταιρεία να επισημαίνει πως  μέσω του Kuga η ομάδα που έχει αναλάβει τις δοκιμές μπορεί να βελτιώνει συνεχώς όλα τα συστήματα προκειμένου να είναι άρτια όταν θα αρχίσουν να εξοπλίζουν τα μοντέλα παραγωγής.
 
Πιο αναλυτικά η αμερικανική φίρμα αναφέρει πως το δοκιμαστικό Kuga (Escape για τις ΗΠΑ) σε σχέση με τα προηγούμενα δοκιμαστικά μοντέλα αυτόνομης οδήγησης έχει προσθέσει στη σουίτα ανίχνευσης ακόμα πιο προηγμένα LiDAR, κάμερες υψηλότερης ανάλυσης και πιο ικανούς αισθητήρες. Όλα αυτά μαζί έχουν ως αποτέλεσμα τη βελτιωμένη ανίχνευση σταθερών και κινούμενων αντικειμένων σε όλες τις πλευρές του οχήματος.
 
Μάλιστα υπογραμμίζει πως η ενεργοποίηση όλων αυτών των αισθητήρων και των υπολογιστικών συστημάτων που τους διαχειρίζονται, συμβαίνει χάρη στην αυξημένη ικανότητα του ηλεκτρικού υβριδικού συστήματος κίνησης του μοντέλου. Ωστόσο υπογραμμίζεται πως η μπαταρία του αυτοκινήτου έχει τροποποιηθεί με επιπλέον κελιά για να υποστηρίξει τη συνολική ισχύ που απαιτείται από το σύστημα αυτόνομης οδήγησης .
 
Παράλληλα η Ford επισημαίνει πως έχει δώσει προσοχή στη βελτίωση του συστήματος καθαρισμού αισθητήρων χρησιμοποιώντας την εμπειρία που έχει από τις μέχρι τώρα δοκιμές που έχουν γίνει από τα προηγούμενα οχήματα. Επίσης η ομάδα έχει αναπτύξει κρυμμένους θαλάμους καθαρισμού, προκειμένου να διατηρεί καθαρούς τους φακούς της κάμερας και τους αισθητήρες LiDAR για να διασφαλίσει ότι το οπτικό πεδίο παραμένει καθαρό.
 
Τέλος η Ford αναφέρει πως οι δοκιμές σε διάφορες πόλεις των ΗΠΑ θα συνεχιστούν, ενώ παράλληλα τα οχήματα θα πολλαπλασιαστούν.
 

NEO TRAFIC
skoda