Το Lightyear 0 είναι το πιο αεροδυναμικό όχημα παραγωγής στον κόσμο
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το Lightyear 0 είναι το πιο αεροδυναμικό όχημα παραγωγής στον κόσμο

1.971 Επισκέψεις στο άρθρο (16/9/2022)

Το Lightyear 0 είναι το πιο αεροδυναμικό όχημα παραγωγής στον κόσμο, είναι ευρωπαϊκής κατασκευής, αλλά κοστίζει 250.000 ευρώ!

Πλησιάζει το τέλειο!

Την ώρα που οι μάρκες προσπαθούν να κατεβάσουν το αεροδυναμικό συντελεστή στα οχήματά τους, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο στα ηλεκτρικά, η Lightyear παρουσίασε το πρώτο της αυτοκίνητο, το οποίο κάνει θραύση με το καλημέρα. Ποιος είναι ο λόγος; Το νέο ηλεκτρικό Lightyear 0 (έτσι είναι το όνομά του), διαθέτει συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,175 Cd, καθιστώντας το, το πιο αεροδυναμικό όχημα παραγωγής στη γη!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Μετρήθηκε σύμφωνα με τον WLTP

Ο αριθμός επιβεβαιώθηκε στις αεροδυναμικές σήραγγες FKFS στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, υπό το πρωτόκολλο του γνωστού πλέον σε όλους κύκλου δοκιμών WLTP. Φυσικά το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά σε σύγκριση με άλλα οχήματα. Για παράδειγμα να πούμε πως η Mercedes EQS φτάνει στο 0,20 Cd, ενώ το Lightyear 0 είναι σχεδόν εξίσου αεροδυναμικό με το κορυφαίο πρωτότυπο αυτοκίνητο Mercedes EQXX, το οποίο έχει Cd 0,170, ωστόσο όπως προαναφέραμε δεν έχει μπει ακόμα στην παραγωγή!

«Ξεπερνάμε τα όριά μας»

«Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για αυτό το απίστευτο επίτευγμα», δήλωσε ο Arjo van der Ham, επικεφαλής τεχνολογίας της ολλανδικής αυτοκινητοβιομηχανίας. «Αρχίσαμε από ένα λευκό φύλλο χαρτιού όταν ξεκινήσαμε να αναπτύσσουμε την τεχνολογία μας και με πολλή αφοσίωση και σκληρή δουλειά συνεχίζουμε να υπερβαίνουμε τα όριά μας».

Ακολουθήστε το autotriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
Σχολιάστε
Τα πάντα για επαγγελματικό όχημα
MERCEDESGLC