Η ισχύς του hyper-car αυτού προέρχεται από το ίδιο μηχανικό σύνολο που εξοπλίζει τα μονοθέσια της Mercedes στο πρωτάθλημα της F1.

Tέλος το «Project» από Μercedes-AMG ONE!

2.393 Επισκέψεις στο άρθρο (28/9/2018)

Καθώς το halo car της Μercedes ετοιμάζεται να μπει σε παραγωγή, το Project αφαιρείται από το πλήρες όνομα της. Καλωσορίστε την Mercedes-AMG ONE!

Με ανακοίνωση της, η Mercedes άλλαξε και επίσημα την ονομασία του Μercedes-AMG Project ONE σε Μercedes-AMG ONE, μιας που το μοντέλο ετοιμάζεται να μπει στην γραμμή παραγωγής.

Η Μercedes κάνει γνωστό πως το μοντέλο βρίσκεται αυτή την στιγμή σε δοκιμές στην αεροδυναμική σήραγγα της μάρκας για να τελειοποιηθεί η λειτουργία της αεροτομής ενώ ακόμα αναφέρει πως αυτοί που θα αγοράσουν την ΟΝΕ, θα μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της εξέλιξης και για τις δυνατότητες μέσω μιας κινητής έκθεσης με την ονομασία "The Future of Driving Performance" που αυτές τις μέρες ξεκινά την πορεία της στο Μόναχο.
Η ισχύς του hyper-car αυτού προέρχεται από το ίδιο μηχανικό σύνολο που εξοπλίζει τα μονοθέσια της Mercedes στο πρωτάθλημα της F1. Χρησιμοποιείται δηλαδή ο ίδιος 1,6 λίτρων V6 κινητήρας της W07 (ο κινητήρας του μονοθεσίου της Mercedes στην Formula 1), που αποδίδει περί τους 700 ίππους, ο οποίος όμως συνδυάζεται με 4 ηλεκτροκινητήρες. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Mercedes-AMG η συνολική ισχύς της θα ξεπερνά τα 1.000 άλογα, με περίπου 680 ίππους να πηγαίνουν στους πίσω τροχούς και 330 στους πίσω. Υπεύθυνο για τη μετάδοση της κίνησης είναι το ολοκαίνουργιο χειροκίνητο κιβώτιο 8 σχέσεων AMG Speedshift, που συνεργάζεται με το σύστημα τετρακίνησης AMG Performance 4MATIC+. Όσον αφορά δε στην ανάρτηση του μοντέλου, έχει γίνει χρήση πολλαπλών συνδέσμων σε συνδυασμό με πλήρως ρυθμιζόμενες coilover αναρτήσεις.

Στον τομέα των επιδόσεων, η ONE βλέπει τα πρώτα 200 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 6 δλ. όπως ισχυρίζεται η γερμανική φίρμα, ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα.

test center
SEAT