Πριν από περίπου ένα μήνα το νέο GR Yaris κυκλοφόρησε ως επιλογή στο Gran Turismo Sport.

Το Toyota GR Yaris «ξεπουλά» στο Gran Turismo Sport

2.265 Επισκέψεις στο άρθρο (30/12/2020)

Το νέο Toyota GR Yaris δεν εντυπωσίασε μόνο στην πραγματική ζωή, αλλά έκανε το ίδιο και στο χώρο των ηλεκτρονικών παιχνιδιών αποτελώντας επιλογή 310.000 ανθρώπων που παίζουν το Gran Turismo Sport.

Πριν από περίπου ένα μήνα το νέο GR Yaris κυκλοφόρησε ως επιλογή στο Gran Turismo Sport, το οποίο για όσους δεν γνωρίζουν να πούμε πως αποτελεί το πιο δημοφιλές παιχνίδι αγώνων για το PS4. Μέσα λοιπόν σε αυτό το διάστημα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η Toyota επικαλούμενη στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Sony, έχει καταφέρει «πουλήσει» 310.000 μονάδες.
 
Εκτός από το «καυτό» μικρό hatchback, το οποίο είναι επίσης διαθέσιμο στο βιντεοπαιχνίδι WRC 9 για τα PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One και Xbox Series X / S, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία έχει «πουλήσει» επίσης σχεδόν 1,8 εκατομμύρια μονάδες της GR Supra για το 2019 και 2020 στο Gran Turismo Sport. Μπορεί αυτές οι «πωλήσεις» να μην αντικατοπτρίζονται από έσοδα για την εταιρεία, ωστόσο δείχνουν ξεκάθαρα την αυξημένη δημοτικότητα των σπορ αυτοκινήτων της Toyota.
 
Περνώντας στην πραγματική ζωή, να πούμε πως το Toyota GR Yaris λαμβάνει ισχύ από έναν τρικύλινδρο 12βάλβιδο turbo κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρων, ο οποίος προσφέρει 261 ίππους και 360 Nm ροπής. Η ισχύς διοχετεύεται στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου έξι σχέσεων και του νέου συστήματος GR-FOUR (σ.σ. η ονομασία παραπέμπει στην τετρακίνηση GT-FOUR της Celica).
 
Το βάρος του μοντέλου να ανέρχεται στα 1.280 κιλά με τη αναλογία κιλών ανά ίππο να φτάνει τα 4,9 κιλά. Το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 5,5 δλ., ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 230 χλμ./ώρα.

Mercedes
moto