H Toyota θα προσφέρει στην αγορά της Ιαπωνίας μία ακόμα τελευταία έκδοση που πήρε την ονομασία Final Edition.

Το Mark X Final Edition έρχεται «φορτωμένο» με εξωτερικά και εσωτερικά χαρακτηριστικά.

Στο εσωτερικό και συγκεκριμένα στα καθίσματα υπάρχει ταπετσαρία από μαύρο και κόκκινο συνθετικό δέρμα.

To Toyota Mark X μας «αποχαιρετά» (+vid)

2.309 Επισκέψεις στο άρθρο (25/4/2019)

Περισσότερα από 50 χρόνια έχουν περάσει από τη στιγμή που το Toyota Mark X, έκανε το ντεμπούτο του ως Toyota Mark II, ωστόσο όπως φαίνεται έφτασε η ώρα να μας αποχαιρετήσει ρίχνοντας τίτλους τέλους στην παραγωγή του.

Αυτό αναμένεται να συμβεί τον προσεχή Δεκέμβρη, όταν και η ιαπωνική φίρμα θα βγάλει από τη γραμμή παραγωγής της το σπορ σεντάν. Ωστόσο μέχρι τότε η Toyota θα προσφέρει στην αγορά της Ιαπωνίας μία ακόμα τελευταία έκδοση που πήρε την ονομασία Final Edition και αφορά τα Mark X 250S και 250S Four.
 
Το Mark II εισήχθη για πρώτη φορά στην Ιαπωνία το 1968 και στη συνέχεια διεύρυνε τους ορίζοντές του πηγαίνοντας στις Ηνωμένες Πολιτείες με την ονομασία Corona Mark II. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα το 1977 άλλαξε το όνομά του σε Cressida και από τότε κατασκευάστηκε σε εννέα διαφορετικές γενιές έως ότου η έκδοση του σεντάν σταμάτησε το 2004.
 
Τότε το Mark Χ ήρθε στο προσκήνιο, μέσω δύο διαφορετικών γενεών, με την τελευταία να λαμβάνει αρκετές αναβαθμίσεις από το 2009 μέχρι σήμερα που ανακοινώθηκε η τελική του έκδοση.
 
Το Mark X Final Edition έρχεται «φορτωμένο» με εξωτερικά και εσωτερικά χαρακτηριστικά που το ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα της σειράς. Εξωτερικά διαθέτει ακτινωτές ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών και ένα νέο εμπρόσθιο προφυλακτήρα, ενώ οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα από τρία εξωτερικά χρώματα λευκό, ασημί και μαύρο.
 
Στο εσωτερικό και συγκεκριμένα στα καθίσματα υπάρχει ταπετσαρία από μαύρο και κόκκινο συνθετικό δέρμα, ενώ τέλος σε ότι αφορά τον τεχνολογικό εξοπλισμό το μοντέλο θα προσφερθεί με τα συστήματα ασφαλείας της Toyota, Intelligent Clearance Sonar και Cross Traffic Alert.

NEO TRAFIC
skoda