3 φωτογραφίες »

Το συγκεκριμένο concept έχει ως βάση του το plug-in υβριδικό Golf GTE.

Το VW Golf GTE που δεν είδαμε

8.140 Επισκέψεις στο άρθρο (21/8/2020)

Ένα πρωτότυπο βασισμένο στο VW Golf GTE το οποίο αν και ήταν έτοιμο να παρουσιαστεί πριν από μήνες δεν το είδαμε ποτέ, κάνει έστω και αργά την εμφάνισή του.


Η όλα κατάσταση με την πανδημία ακύρωσε πολλές εκδηλώσεις παγκοσμίως, μία από τις οποίες ήταν και το 39ο Wörthersee GTI που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον περασμένο Μάιο. Προφανώς, η Volkswagen είχε πολλά νέα προσαρμοσμένα πρωτότυπα να παρουσιάσει στην εκδήλωση και σήμερα, έστω και αργά κάνει την εμφάνισή του ένα από αυτά. Ο λόγος για το Golf GTE HyRacer που πραγματοποίησε το καθυστερημένο ντεμπούτο στο Autostadt στο Wolfsburg.
 
Το συγκεκριμένο concept έχει ως βάση του το plug-in υβριδικό Golf GTE και κατασκευάστηκε από 13 εκπαιδευόμενους της μάρκας. Μάλιστα οι δημιουργοί του σημειώνουν πως το όνομα HyRacer αναλύεται σε «Hy» από τη λέξη υβριδικό (Hybrid), ενώ το «Racer» είναι μια αναφορά στα σπορ γονίδια του αυτοκινήτου.
 
Οι βασικές αλλαγές που έχουν πραγματοποιήσει οι εκπαιδευόμενοι είναι η προσθήκη ενός νέου κιτ αμαξώματος, αλλά και μίας σπορ ρυθμιζόμενης ανάρτησης. Να σημειωθεί πως οι ζάντες είναι 19 ιντσών και σχεδιάστηκαν από τους εκπαιδευόμενους. Στο εσωτερικό, οι εκπαιδευόμενοι πρόσθεσαν δέρμα Alcantara στο ταμπλό, τα πάνελ των θυρών, το τιμόνι και την κεντρική κονσόλα, ενώ στο χώρο αποσκευών μπορούν να στεγαστούν και να φορτιστούν μέχρι και δύο ηλεκτρικά πατίνια.
 
Κλείνοντας, σε ότι αφορά την απόδοση το Golf GTE HyRACER έχει ισχύ 250 άλογων.  

ELASTIKA 2024
moto