Το ανανεωμένο Volkswagen Golf αποκαλύφθηκε!
7 Φωτογραφίες »

Το ανανεωμένο Volkswagen Golf αποκαλύφθηκε!

15.284 Επισκέψεις στο άρθρο (19/1/2024)

- Πρόωρη αποκάλυψη για το απλό αλλά και τα R-Line, GTI και GTE.
- Σχεδιαστικές αλλαγές σε όλο το εξωτερικό μέρος.
- Μεγαλύτερη οθόνη στην καμπίνα και τέλος τα δύσκολα μπουτόν αφής.
- Με αλλαγές και στην γκάμα των κινητήρων.

Πρόωρη αποκάλυψη για το απλό αλλά και τα R-Line, GTI και GTE

Εικόνες που δείχνουν το ανανεωμένο Volkswagen Golf σε όλο του το μεγαλείο διέρρευσαν και σας τις παρουσιάζουμε. Το 8ης γενιάς φρεσκαρισμένο μοντέλο εντοπίστηκε σε ένα κλειστό χώρο στην απλή έκδοση, στην σπορτίφ R-Line, αλλά και στις GTI και GTE. Παράλληλα, βλέπουμε πως ανάμεσα στα αυτοκίνητα το παρών δίνει και ένα βάγκον.

Σχεδιαστικές αλλαγές σε όλο το εξωτερικό μέρος

Από τις εικόνες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μπορούμε να δούμε πως το ανανεωμένο Golf σε όλη του την γκάμα των εκδόσεων θα έχει ακόμη πιο λεπτά φωτιστικά σώματα, τα οποία ενώνονται μεταξύ τους ξανά μέσω μιας λεπτής φωτιζόμενης μπάρας, η οποία διακόπτεται από το έμβλημα της μάρκας. Μάλιστα το τελευταίο έχει τη δυνατότητα να φωτίζεται, όπως μαρτυρούν οι εικόνες. Ο μπροστινός προφυλακτήρας είναι επίσης ανασχεδιασμένος, σε όλες τις εκδόσεις, ενώ στις R-Line, GTI και GTE, η γρίλια είναι μεγαλύτερη. Από κει και πέρα νέα σχέδια υπάρχουν και για τις ζάντες. Σ το πίσω μέρος του ανανεωμένου Golf φαίνεται πως θα υπάρχουν νέα γραφικά στα φώτα με νέο σχήμα και μέγεθος. Στην περίπτωση του GTI, χαμηλά βλέπουμε ξανά τις δύο στρογγυλές «μπούκες» της εξάτμισης, ενώ το χαρακτηριστικό ολόγραφο όνομα της έκδοσης έχει πάρει θέση στην πόρτα κάτω από τη βάση του πλαϊνού καθρέπτη.

Μεγαλύτερη οθόνη στην καμπίνα και τέλος τα δύσκολα μπουτόν αφής

Το ανανεωμένο Golf αναμένεται να υιοθετήσει σημαντικές αλλαγές και στο εσωτερικό. Θα λάβει μεγαλύτερη οθόνη αφής που θα φιλοξενήσει το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, ενώ από τις εικόνες επιβεβαιώνεται ακόμα πως από το τιμόνι έχουν αφαιρεθεί τα μπουτόν που ήταν ευαίσθητα στην αφή και έχουν τοποθετηθεί τα παραδοσιακά που χρειάζονται πάτημα για να λειτουργήσουν. Από κει και πέρα, ένα ακόμα νέο στοιχείο είναι η τεχνολογία ψυχαγωγίας ChatGPT, η οποία θα ενσωματωθεί σε ορισμένα αυτοκίνητα Volkswagen αργότερα φέτος.  

Με αλλαγές και στην γκάμα των κινητήρων

Όσον αφορά τα κινητήρια σύνολα, το ανανεωμένο Golf θα είναι πιθανότατα το τελευταίο με κινητήρες εσωτερικής καύσης κάτω από το καπό του, αφού η νέα γενιά θα έρθει αποκλειστικά ως ηλεκτρική. Ο βελτιωμένος τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 1,5 TSI Evo2 θα είναι παρών συνδυασμένος με ήπια υβριδική τεχνολογία, ενώ και ο 1,0 eTSI ενδέχεται να λάβει κάποιες βελτιώσεις. Αγνωστο παραμένει προς ώρας εάν ο 2λιτρος TDI πετρελαιοκινητήρας θα συνεχίσει να δίνει το παρών στην γκάμα. Σε ότι αφορά το plug-in υβριδικό Golf GTE θα μπορούσε να αποκτήσει το σύστημα PHEV επόμενης γενιάς που βασίζεται στον 1,5 TSI κινητήρα βενζίνης, ένα ηλεκτρικό μοτέρ και συνδυάζεται  με το 7άρι DSG αυτόματο κιβώτιο. Ως αποτέλεσμα δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο μοντέλο να έρθει με περισσότερη ιπποδύναμη αλλά και μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία (ίσως έως 100 χιλιόμετρα) χάρη σε μία νέα μπαταρία. Κλείνοντας, να σημειωθεί πως στην GTI έκδοση θα συνδυάζεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο και με 2λιτρο μοτέρ TSI.

Συνέχεια του άρθρου >>>
SPRING CHECK MERCEDES
Audi