3 φωτογραφίες »

To Ιcon SUV.

To αυτοκίνητο που εξολοθρεύει τον κορονοϊό!

7.031 Επισκέψεις στο άρθρο (11/3/2020)

Την λύση στην εξάπλωση του κορονοϊού φαίνεται πως βρήκε μια εταιρεία-κολοσσός στον χώρο της αυτοκίνησης. Διαβάστε για την νέα τεχνολογία που ανέπτυξε.

Ο κινέζικος κολοσσός κατασκευής αυτοκινήτων Geely έχει γίνει ευρύτερα γνωστός στην Γηραιά Ήπειρο τα τελευταία χρόνια χάρη στην εξαγορά διάσημων ευρωπαϊκών εταιρειών, όπως η Volvo και η Lotus. Στην Κίνα η εταιρεία είναι πιο δημοφιλής αφού δραστηριοποιείται στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου με μια σειρά από μοντέλα.

Όπως και όλες οι εταιρείες αυτοκινήτου σε όλο τον κόσμο, έτσι και η Geely προσπαθεί να βρει τρόπους για να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό. Αντί όμως να σταματήσει την παραγωγή της, η Geely ανακοινώνει πως ανέπτυξε για χάρη του νέου Ιcon SUV, μια τεχνολογία που καταπολεμά τον Covid-19.

Συγκεκριμένα, η Geely έκανε λόγο πως το νέο της ηλεκτρικό μοντέλο έχει λάβει πιστοποίηση Ν95 στο φιλτράρισμα του αέρα που εισέρχεται στην καμπίνα. Η πιστοποίηση είναι ίδια με αυτή που δίνεται στις προσωπικές μάσκες που μπορούν να φορέσουν οι άνθρωποι και σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ένα πιο ασφαλή μέτρα που μπορεί να πάρει κάποιος σε περιοχές που έχουν σημειωθεί κρούσματα.

Η ανακοίνωση της Geely κάνει λόγο πως: «Για να καταπολεμηθεί ο κορονοϊός, η Geely Auto ανέπτυξε σε χρόνο ρεκόρ ένα νέο σύστημα φιλτραρίσματος της καμπίνας με πιστοποίηση Ν95 και έχει όνομα Intelligent Air Purification System (IAPS). Αυτό το πολύ αποδοτικό σύστημα λειτουργεί σε συνεργασία με το air-condition ώστε να απομονωθούν και να εξολοθρευτούν τα επιβλαβή βακτήρια και οι ιοί μέσα στην καμπίνα».

Όλα τα παραπάνω είναι σε μεγάλο βαθμό ισχυρισμοί της εταιρείας και δεν υπάρχει κάποια εγγύηση ότι ο κορονοϊός μπορεί να εξολοθρευτεί με το ΙΑPS σύστημα. Επίσης, μέχρι την ώρα που θα βγουν από την παραγωγή τα πρώτα αυτοκίνητα, είναι πολύ πιθανό η εξάπλωση να έχει σταματήσει. Η Geely ισχυρίζεται πάντως πως έχει δεχτεί ήδη 30.000 προπαραγγελίες για το μοντέλο...

Mercedes
skoda