Το Tipo hatchback.

Aντί-Qashqai θέλει η Fiat

7.711 Επισκέψεις στο άρθρο (25/5/2020)

H Fiat ετοιμάζεται για το λανσάρισμα ενός νέου μικρομεσαίου SUV θέλοντας να διεκδικήσει μερίδιο από την πίτα των οικογενειακών SUV, μιας κατηγορίας που στην ελληνική αγορά ηγείται επί σειρά ετών το Nissan Qashqai.


Το Fiat Tipo είναι διαθέσιμο αυτή την στιγμή σε σεντάν, wagon και hatchback εκδόσεις αλλά φαίνεται πως η ιταλική φίρμα σχεδιάζει να επεκτείνει σημαντικά την γκάμα του μοντέλου με τουλάχιστον δύο ακόμα εκδόσεις. Πρόσφατες κατασκοπευτικές φωτογραφίες δείχνουν το Tipo να εξοπλίζεται με περισσότερα πλαστικά προστατευτικά, πιθανότατα γιατί η εταιρεία θέλει να του προσφέρει μια «περιπετειώδη» έκδοση αντίστοιχη του Ford Focus Active μέσα στο 2020.

Ωστόσο, το αφεντικό της  φίρμας έχει παραδεχτεί ότι, μεσοπρόθεσμα, απαιτείται και το λανσάρισμα ενός «πραγματικού» SUV. To επερχόμενο αυτό μοντέλο ίσως αποτελέσει ακόμη ένα μέλος της διευρυμένης οικογένειας του Tipo αλλά είναι πιθανό ακόμα και να το αντικαταστήσει. «Η Fiat φτιάχνει οικογενειακά αυτοκίνητα πολλά χρόνια και εξακολουθεί να έχει καλό όνομα στην αγορά αυτής της κατηγορίας αυτοκινήτων», δήλωσε ο Olivier François. «Γι `αυτό και το Tipo τα πάει καλά. Είναι πολύ καλό αυτοκίνητο, αλλά δεν είναι SUV. Τώρα ξεκάθαρα, η επόμενη γενιά του Tipo πρέπει να μεταναστεύσει σε μια νέα κατηγορία, στα SUV, ως αντίπαλος του Qashqai».

Η François πιστεύει ότι οι ισχυρές πωλήσεις οικογενειακών SUV από μάρκες προσανατολισμένες στο value for money καθιστούν την είσοδο της Fiat σε αυτήν την αγορά διπλά σημαντική. Ο Francois σημείωσε: «Ποιος τα πάει καλά; Τα value for money μοντέλα όπως η Skoda, η SEAT, η Kia και η Hyundai. Ναι, ανήκουμε εκεί. Ειλικρινά, εύχομαι να είχαμε κάτι σήμερα».

Toyota
moto