Το ιστορικό εργοστάσιο της Fiat γίνεται κόμβος ηλεκτροκίνησης

Το ιστορικό εργοστάσιο της Fiat γίνεται κόμβος ηλεκτροκίνησης

1.580 Επισκέψεις στο άρθρο (12/10/2021)

Σε κόμβο ηλεκτροκίνησης θα μετατρέψει το ιστορικό εργοστάσιο της Fiat στην πόλη Mirafiori, η Stellantis, μεταφέροντας εκεί μεταξύ άλλων και την παραγωγή των νέων ηλεκτροκίνητων Maserati!

Το εργοστάσιο της Fiat στην πόλη Mirafiori στο Τορίνο της Ιταλίας, μετρά περίπου 82 χρόνια λειτουργίας αποτελώντας ιστορικό κομμάτι της ιταλικής μάρκας. Πλέον όντας μέρος των εγκαταστάσεων της Stellantis ετοιμάζεται να γράψει μία ακόμα νέα σελίδα στην ιστορία του, αφού στόχο του Ομίλου είναι να το μετατρέψει σε κόμβο ηλεκτρικών οχημάτων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Στο Mirafiori η παραγωγή των Maserati Ghibli και Quattroporte

Όπως έγινε γνωστό η Stellantis θα αναπροσαρμόσει τις γραμμές παραγωγής και μετά από αυτή την απόφαση το ιστορικό εργοστάσιο θα αναλάβει να κατασκευάσει και δύο ακόμα «ηλεκτρισμένα» μοντέλα της Maserati. Ο λόγος για τα σεντάν Ghibli και Quattroporte, τα οποία θα αποχωρήσουν από το εργοστάσιο στην πόλη Grugliasco και από το 2022 θα κατασκευαστούν στον ίδιο χώρο με το αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500, αλλά και με την Maserati Levante.
 

Δε θα χαθούν θέσεις εργασίας

Σύμφωνα με τα Μέσα του εξωτερικού παρά τις ανακατατάξεις που θα γίνουν δε θα υπάρξουν απώλειες θέσεων εργασίας. Από τον Όμιλο σημειώνεται πως και οι 1.100 εργαζόμενοι στο Grugliasco θα μετακινηθούν σταδιακά στο Mirafiori έως το 2024 χωρίς κάποιος να χάσει τη δουλειά του. Ωστόσο αυτό που δεν έκανε σαφές η Stellantis είναι τι ακριβώς θα συμβεί με το εργοστάσιο στην πόλη Grugliasco.
 
Το Grugliasco απέχει 4 περίπου χιλιόμετρα από το Mirafiori. Οι εργαζόμενοι του, κατά το παρελθόν έχουν συχνά μετακινηθεί μεταξύ των δύο εργοστασίων με βάση τις ανάγκες παραγωγής. Η απόφαση αυτή της Stellantis σηματοδοτεί το τέλος κατασκευής αυτοκινήτων στο εργοστάσιο Grugliasco λιγότερο από μια δεκαετία αφότου ξεκίνησε η παραγωγή αυτοκινήτων Maserati.

Περνάει σε νέα εποχή!
- Κόμβος ηλεκτροκίνησης θα γίνει το ιστορικό εργοστάσιο της Fiat στην πόλη Mirafiori.
- Η Stellantis θα μεταφέρει εκεί μεταξύ άλλων και την παραγωγή των νέων Maserati!
Αν δεν πουλήσουν τα ηλεκτροκίνητα τι θα γίνει;

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

NEO TRAFIC
moto