Tο επερχόμενο Hyundai i20 N αναμένεται να λανσαριστεί προς το τέλος του 2019.

Στο πίσω μέρος, το i20 Ν λαμβάνει αεροτομή στο τέλος της οροφής.

Το «καυτό» Hyundai i20 N;

18.794 Επισκέψεις στο άρθρο (15/8/2019)

Mυστήριο αποτελεί ακόμα τι μοτέρ θα «φορέσει» αλλά το λανσάρισμα του έχει σχεδόν επιβεβαιωθεί. Πώς σου φαίνεται;

Λίγο αφότου ήρθαν στο φως οι πρώτες κατασκοπευτικές εικόνες του i20 N κατά τη διάρκεια δοκιμαστικών γύρων στο Nurburgring, αποκαλύφθηκαν τα πρώτα ψηφιακά σχέδια για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το μικρό hot-hatch της Hyundai.

O ανώνυμος σχεδιαστής διαφοροποιεί την εμφάνιση του μοντέλου μέσω της τοποθέτησης ενός νέου εμπρός προφυλακτήρα στο μπροστινό μέρος, στον οποίο ενσωματώνονται δύο μεγάλοι αεραγωγοί που του δίνουν πιο σπορ χαρακτήρα. Στο πλάι βλέπουμε νέας σχεδίασης ζάντες με δαγκάνες Ν και μαύρα μαρσπιέ ενώ στο πίσω μέρος, το i20 Ν λαμβάνει αεροτομή στο τέλος της οροφής και επιθετικής σχεδίασης πίσω προφυλακτήρα με δυο απολήξεις εξάτμισης.
 
Όσον αφορά την «καρδιά» του ισχυρού i20 N, τίποτα δεν εχει αποκαλυφθεί. Το πρώτο σενάριο λέει πως κάτω από το καπό του θα κρύβεται μια βελτιωμένη έκδοση του τετρακύλινδρου turbo T-GDI βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,6 λτ., που συναντούμε και στον μεγαλύτερο αδελφό Tucson με απόδοση κοντά στα 200 άλογα. Η μετάδοση της κίνησης θα γίνεται στους δύο εμπρός τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται ο εξοπλισμός του με 7άρι DCT αυτόματο διπλού συμπλέκτη και ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.
 
Το δεύτερο σενάριο αναφέρει πως υπάρχει η πιθανότητα το μικρό κορεατικό μοντέλο να λάβει το υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρο μοτέρ 2,0 λίτρων που συναντούμε στο μεγαλύτερο i30 Ν. Σε αυτό προσφέρει 250 και 275 ίππους.  
 
Τέλος, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το επερχόμενο Hyundai i20 N αναμένεται να λανσαριστεί προς το τέλος του 2019, ερχόμενο να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως τα Volkswagen Polo GTI, Ford Fiesta ST, Peugeot 208 GTi και Toyota Yaris GRMN.   

Toyota
moto