2 φωτογραφίες »

Βλέπετε το τρέχον Audi A4.

Το μέλλον των Audi A4 και A6 είναι ηλεκτρικό

3.090 Επισκέψεις στο άρθρο (26/1/2021)

Το πλάνο της Audi για τις δύο επόμενες γενιές των A4 και A6 αποκάλυψε ο επικεφαλής της μάρκας, το οποίο σε αμφότερα τα μοντέλα είναι σχεδιασμένο με την ηλεκτροκίνηση και φυσικά τους μηδενικούς ρύπους.


«Το μέλλον των Audi A4 και A6 είναι πλήρως ηλεκτρικό» Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Audi, Markus Duesmann σε συνέντευξή του στο Manager Magazin, ωστόσο υπογράμμισε πως αυτό θα συμβεί στο τέλος της δεκαετίας και συγκεκριμένα από τη μεθεπόμενη γενιά των δύο γερμανικών μοντέλων.
 
Ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα για τα Α4 και Α6 θα καθυστερήσουν τόσο. Το υψηλόβαθμο στέλεχος της Audi υπογράμμισε πως οι επόμενες γενιές A4 και A6 που αναμένεται να φτάσουν το 2023, θα συνδυάζουν τόσο τους κινητήρες καύσης όσο και τις ηλεκτρικές εκδόσεις, οι οποίες στη συνέχεια θα παραμείνουν και για την μεθεπόμενη γενιά.
 
Το αφεντικό της Audi βλέπει τα plug-in υβριδικά, ως ξεπερασμένη τεχνολογία χωρίς μεγάλο μέλλον και δεν πιστεύει ότι οι κυβερνήσεις πρόκειται να προωθήσουν τα εν λόγω συστήματα κίνησης, ιδιαίτερα από τη στιγμή που η δημοτικότητα των αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων ολοένα και ανεβαίνει. Μάλιστα υπογράμμισε πως η γρήγορη μετάβαση στα EV είναι πολύ σημαντική για την εταιρεία. Παρά ταύτα, η γκάμα της νέας γενιάς των Α4 και Α6 θα περιλαμβάνει Plug-In υβριδικές εκδόσεις.
 
Η Audi εργάζεται επίσης σκληρά για το Project Artemis. Ο Duesmann περί αυτού είπε πως δε θα είναι ένα σεντάν πάνω από το Α8, ούτε ένα SUV πάνω από το Q7. Αυτή η δήλωση αφήνει εντελώς ανοιχτό το ενδεχόμενο πως το ηλεκτρικό μοντέλο του Project Artemis θα είναι ένα πιο προσιτό προϊόν και όχι μία ναυαρχίδα. Το μοντέλο παραγωγής αναμένεται να φτάσει από το 2024 και έπειτα, ωστόσο το ερχόμενο φθινόπωρο, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Μονάχου που θα αντικαταστήσει αυτό της Φρανκφούρτης, θα ντεμπουτάρει το πρωτότυπό του.

Toyota
test center